İLLERE GÖRE OY KULLANMA SAATLERİ 2024: Yerel Seçim Oy Kullanma Saat Kaçta Başlıyor? Oy Verme Kaçta Bitiyor?

Yerel seçim oy kullanma saati araştıran vatandaşlar sandık başına gideceği zaman dilimini öğrendi. 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlıklar tamamlandı. Peki, oy kullanma işlemi kaçta başlayacak? Oy verme kaçta bitiyor? İşte son oy kullanma saati..

İLLERE GÖRE OY KULLANMA SAATLERİ 2024: Yerel Seçim Oy Kullanma Saat Kaçta Başlıyor? Oy Verme Kaçta Bitiyor?

SON OY KULLANMA SAATİ / Tüm Türkiye nefeslerini tutup bekleyişe geçti. 34 partinin katılımıyla 31 Mart Pazar günü düzenlenecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlıklar tamamlandı. Yurdun dört bir noktasında oy kullanacak olan vatandaşlar için sandıklar hazırlandı. Beyaz, turuncu, mavi ve sarı renkte olan oy pusularıyla vatandaşlık görevini yerine getirecek olan vatandaşlar seçim oy kullanma saatleri sorguladı. Peki, oy kullanma sabah kaçta başlıyor? Oy verme kaçta bitiyor? İşte merak edilen Diyarbakır, İstanbul, Hatay, Bolu, Düzce, Kocaeli, Ankara oy kullanma saati..

SEÇİM OY KULLANMA SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek seçmenler için oy verme saatleri ilden ile farklılık gösteriyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana gibi illerde oy verme işlemleri sabah saat 08.00 itibariyle başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan ve Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Türkiye genelinde oy verme işlemleri aşağıda yer alan iller dışında saat 08.00-17.00 saatleri arasında olacak. Oy verme işlemlerinin bir saat erken başlayıp erken tamamlanacağı yani 07.00-16.00 arası olacağı iller şöyle;

ADIYAMAN

AĞRI

ARTVİN

BİNGÖL

BİTLİS

DİYARBAKIR

ELAZIĞ

ERZİNCAN

ERZURUM

GAZİANTEP

GİRESUN

GÜMÜŞHANE

HAKKARİ

KARS

MALATYA

KAHRAMANMARAŞ

MARDİN

MUŞ

ORDU

RİZE

SİİRT

SİVAS

TRABZON

TUNCELİ

ŞANLIURFA

VAN

BAYBURT

BATMAN

ŞIRNAK

ARDAHAN

IĞDIR

KİLİS