İmamoğlu o hesaba ilişkin konuştu: Anonim hesapmış!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP kurultayı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu o hesaba ilişkin konuştu: Anonim hesapmış!

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kongrenin ardından Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabına ilişkin söylemine karşı anonim hesap olduğunu söylerken, kazanmaya odaklı bir yol arkadaşı olduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni tekrar kazanacaklarını söyledi.

"BENİM ÇEVREMDE TROL DURAMAZ"

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz'a konuşan Ekrem İmamoğlu, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun @ekremedit isimli Twitter hesabına dair konuştu. İmamoğlu, "Anonim hesapmış. Hiçbir bilgim ve ilgim yok. Benim çevremde trol duramaz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun 'Arkamdan hançerlendim' sözleri hakkında da konuşan İmamoğlu, "Hiç alınmadım. Kazanmaya odaklı bir yol arkadaşıyım. Bahsettiği insanlar öyle insanlarsa, hançerlendiğini düşünüyorsa, onlardan birisi olabilir. Ben öyle biri değilim" ifadelerini kullandı.

"100 KİŞİYLE KUTLAMA YAPMAM BEN"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Daha nefes alamadan değişim söylemleri başladı” sözlerine yönelik ise “Tamam, öyleyse 29 Mayıs'taki üç dakikalık videomu tekrar izlesinler. Tabi ki bir değişimden bahsettim ve bu çok normal, olması gereken bir çağrıydı. Hiç uyumadan, Ankara'dan İstanbul'a geldim. Çünkü 29 Mayıs akşamında Maltepe Meydanı'nda İBB olarak Fetih kutlaması yapacağız. 100 kişiyle kutlama yapamam ben. İnsanları davet ediyorum o videoda aynı zamanda. Millet hayal kırıklığı ve öfke yaşıyor. Bize “Bu seçimi nasıl kaybedersiniz” diyor” dedi.

Değişim olmadan, ilerlemenin olmayacağını gördüğünü söyleyen İmamoğlu, “30 Mayıs'ta sabah saatlerinde kendilerini aradım. Randevu talep ettim ve 1 Haziran günü buluşup duygu ve düşüncelerimi açıkça kendileriyle paylaştım. Bu arada video önceden hazırlandı iddiaları da yalan” diye konuştu.

"DOĞRU KARAR NEYSE ONU UYGULARLAR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarına ilişkin de konuşan Ekrem İmamoğlu, “Hem sayın Meral Akşener hem İyi Parti'nin kadroları devletinin, milletinin, İstanbul'un ve buna benzer şehirlerin geleceğini düşünerek karar verirler. Şüphe duymam. Geleceği düşündüğü anda doğru karar neyse onu verir ve uygularlar. Dolayısıyla benim “İttifak süreci bitti” diye yorum yapmam mümkün değil. Konuşulmaya muhtaç bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'U TEKRAR KAZANACAĞIZ"

Yerel seçimlerde İBB'yi tekrar kazanacaklarını söyleyen İmamoğlu, “İstanbul'da en az 25 ilçeyi kazanma konusunda kararlılığımız var. Doğru toplumsal ittifakları kurabilirsek, İstanbul İttifakı'nı uygulayabilirsek üstüne bile çıkabiliriz. İlave hedefimiz de var elbette. Ortaya koyacağımız İstanbul performansı ve rüzgarı bütün Türkiye'ye pozitif yansıyacaktır. Türkiye'de de insanları şaşırtacak derece sonuçlarla karşılaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ