İmamoğlu; Partimin bundan fazlasını yapabileceğine inanıyorum

CHP 38’inci Olağan Kurultayının Divan Başkanlığını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ülkemin de partimin de bundan çok daha fazlasını yapabileceğine inanıyorum. İşte bu yüzden bu kurultay tarihi bir kurultaydır” dedi.

İmamoğlu; Partimin bundan fazlasını yapabileceğine inanıyorum

Uzun süredir merakla beklenen Cumhuriyet Halk Partisi 38’inci olağan kurultayı bugün başladı. Çok adaylı gereçekleşecek kongrede yarışın Mecvut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor. Kurultay için hazırlanan sinevizyon gösterisinde Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünden, düzenlediği mitinglerden, Karadeniz’de uğradığı silahlı saldırı anından görüntüler ve geçmiş dönemde yaptığı konuşmalardan kesitler yer aldı. Sinevizyon yayınlanırken zaman zaman “değişim” sloganları atıldı.

“TARİHİ BİR KURULTAY”

Kurultayda konuşma gerçekleştiren Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, “CHP'nin inançlı kadroları olarak bizler bu fotoğrafı kabullenmeyiz, kabullenmiyoruz, kabullenmeyeceğiz. Ülkemin de partimin de bundan çok daha fazlasını yapabileceğine inanıyorum. İşte bu yüzden bu kurultay tarihi bir kurultaydır. Bugün ve yarın ikinci yüzyılın inşasına giden büyük bir yolculuğun büyük bir adımını atacağız. Çünkü bu kurultay, Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır.

“TOPLUMSAL MUHALEFETE MORAL VERECEK”

Sendikalarda sivil topluma, gençlerden kadına, çalışanlardan emeklilere kadar herkesi çok umutlandıracak. Bu kurultay toplumsal muhalefete büyük güç ve moral verecek. Sadece 5 ay sonra yerel seçimler var. Kurultay biter bitmez yerel seçimler için omuz omuza vereceğiz. İkinci yüzyılın Türkiye'sini hep birlikte kuracağız. Pek çok metropolde, ilde, ilçede göreceksiniz belediyeleri hep birlikte kazanacağız."

Kaynak: HABER MERKEZİ