Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İmamoğlu: “Türkiye dünyaya çok önemli bir mesaj verdi”

İstanbul’u yeniden büyük bir farkla kazanmanın gururunu yaşayan Ekrem İmamoğlu, sözlerinin sonunda Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etmeyi unutmadı. İmamoğlu’nun konuşmasında dikkat çeken bir diğer ifade ise, “Bu seçim sonuçları dünyaya verilmiş çok önemli bir mesajdır. Dünyada demokrasi gerilemede ve otoriter yöneticiler başlara geliyordu. 31 Mart 2024 demokrasinin tekrar şahlanmaya başladığı anın günüdür.”

İstanbul'u yeniden büyük bir

31 Mart Yerel Seçimi ile gündeme gelen Türkiye’de iktidar partisi beklediği sonucu elde edemedi. Ana muhalefet partisi CHP’de ise İstanbul’u yeniden kazanmanın sevinci yaşandı. İBB’yi 5 yıl daha yönetmeye hak kazanan Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarının ardından zafer konuşması yaptı.   İmamoğlu, öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine ve partisinin tüm üyelerine daha sonra hemşerilerine teşekkür etti. Ardından şu ifadelere yer verdi: “Bu gece 16 milyon İstanbullu Cumhurbaşkanına ve iktidara önemli bir mesaj vermiştir. Merkezi iradelerin yerel yönetimleri yok sayarak hareket  etmediği bir sürecin başlatılması ve Marmara’nın deprem seferberliği başlatması ile ilgili önemli bir görev vermiştir. İstanbul’un Kanal İstanbul gibi gündemi yoktur denilmiştir. Bugün ortaya konulan irade güçlü bir iradedir. Tüm farklılıklarımızla birlikte tek ve hür, çok renkli ve sesli geliştirme iradesidir. En kısa sürede mazbatamı alarak İstanbul’da hizmette yeni mesaime başlamak için sabırsızlanıyorum.

“MARMARA’DA GÜÇLÜ BİR İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI”

16 milyon İstanbullu sadece bana değil elbette iktidara, rakiplerimize, sayın Cumhurbaşkanı’na ve hükümet yetkililerine de mesajlar vermiştir. İktidara milletin söylediği şudur: Hükümet-belediye ilişkileri açısından yeni bir dönemin ele alınması sorumluluğunu yüklemiştir. İstanbulluların iradesiyle karşısında yeni metrolar başta olmak üzere nedensizle bekletilen tüm imzaların bir an önce tamamlanması, atılması ve İstanbul’un yatırımlarının geciktirilmemesi, engellenmemesi görevini vermişlerdir. Depreme hazırlık konusunda iş birliği hususunun en önemli konu olduğunu, merkezi idarenin yerel yönetimleri yok sayarak hareket etmemesi, başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi ekseninde güçlü bir iş birliğinin kurulmasıyla ilgili bir sürecin başlatılması görevini vermiştir.

“DEMOKRASİMİZ ŞAHLANDI”

Yarından itibaren Türkiye başka bir Türkiye olacak. Demokrasinin şahlandığı bir Türkiye’ye ilk adım atılmasına fırsat tanıdınız. Kayyum uygulamalarının son bulacağı bir dönem bizi bekliyor. Milletimiz yeni bir heyecana ve umuda ihtiyacı var siz bu umudu sandıkta ateşlediniz. Sandıklardan coşa coşa demokrasi rüzgarı çıktı. Bu akşamdan itibaren demokrasi her yere yayılacak. İstanbul’da özellikle gençler fikirlerini haykırarak söyleyecekler. işçiler emekliler adil yaşam taleplerini haykıracaklar. İktidarın tüm bileşenlerini bakanlarını göreve sert bir şekilde davet etmiş oldular. Bu şehrin çok güzel derin kadim insanları, bu şehirde haklarını savunacaklar. Tüm kurumları ile her türlü talepte bulunacaklar. Türkiye’nin bütün renkleri yarın doğacak güneşle bu şehirde tekrar açacak. Bu seçim sonuçları dünyaya verilmiş çok önemli bir mesajdır. Dünyada demokrasi gerilemede ve otoriter yöneticiler başlara geliyordu. 31 Mart 2024 demokrasinin tekrar şahlanmaya başladığı anın günüdür.

“KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ”

Bugün İstanbul dünya şehirlerinin yeniden demokrasi yönünde ışığı olmuştur. Demokratik rejimlerde yaşamayı hak eden tüm haklara rehber olmuştur. İstanbul her açıdan lider bir şehirdir. İstanbul dünyada demokrasinin muhafızı olmuştur. Büyük hayallerimiz var. Mutlu, eşit bir İstanbul. Ormanları ve denizi mis gibi kokan Mutlu bir İstanbul ve Türkiye. Yarın hizmette ve demokraside tam yol ileri gideceğiz. Tekrar tüm partililere teşekkür ederim. Önce Genel Başkanıma ardından 5 buçuk yıl önce beni bu yola çıkaran, Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Birazdan Saraçhanede hemşerilerimle kavuşacağım. Hepinize teşekkür ederim…” şeklinde konuştu.