İmamoğlu'ndan Erdoğan: Kendi kazanırsa 'milli irade’ başkası kazanırsa ‘yanlışlık'

İmamoğlu'ndan Erdoğan: Kendi kazanırsa 'milli irade’ başkası kazanırsa ‘yanlışlık'

Kendisine hakkında “Bu şahıs nasıl olduysa yanlışlıkla bu görevi aldı” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Keşke ders almış olsaydın. 806 bin oy farkı olunca Sayın Cumhurbaşkanı 3 gün ortadan kayboldu. Bu 31 Mart’tan sonra ne olacak biliyor musunuz? En az 2 hafta göremeyeceğiz onu” dedi.

İmamoğlu’nun İstanbul’un Güngören ilçesinde vatandaşla buluşmasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamaları şöyle:

“Cumhurbaşkanı dün doğum gününde benim için ‘Bu şahıs nasıl olduysa yanlışlıkla bu görevi aldı’ dedi. Ben? Kendi seçim kazandığında onun adı ‘milli irade’ değil mi? Ben seçim kazandığımda ne hikmetse birden adı yanlışlık oldu. Yanlışlık koyduğu ifade aslında bize başka bir mesaj veriyor. Erdoğan’ın demokrasi anlayışı tam da bu. Kendi kazanırsa ‘demokrasi, milli irade’. Başkası kazanırsa ‘yanlışlık’.

“SEÇİMİ İPTAL ETTİLER, SEÇİMİ!”

Ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hain bir grup tanklarla, tüfeklerle milli iradeye el koymak istedi. 252 vatandaşımızı kaybettik. Şehitlerimizi buradan rahmetle, minnetle anıyorum. Ne yazık ki canları yitirdik. Onların direnciyle milletimiz milli iradeye darbe yapılmasına karşı durdu. Bak ben size bir şey söyleyeyim mi: Darbe sadece tankla tüfekle olmaz. Darbe, iktidara hakim gücün Anayasal kurumları etkisi altına almasıyla da olur. 6 Mayıs 2019’u hatırlayın. İstanbul’da milli iradeye karşı adı konulmamış bir darbe yapılmıştır. Seçimi iptal ettiler seçimi!

“GÜLE OYNAYA MİLLİ İRADEYE DARBE YAPTILAR”

‘Sandıklarda 700 tane terörist var’ dediler. Peki ne oldu sonunda? Kimse ceza almadı, kimse. Hani terörist? Yani ne yaptılar? Sırf bir seçimi başkası kazandı diye yalan konuştular, seçimi iptal ettirdiler. Milletin demokrasiyle olan bağını koparmak istediler. ‘Oy çaldılar’ dediler. Dava bitti oy çalan kimse yok. Bize demokrasi nutukları atan o beyefendi, ‘Sen 13 bin oyla İstanbul seçimini kazanacağını mı zannettin’ dediler. 13 bin oyu beğenmedi. ‘Çaldılar ifadesi hukuki değil ama siyasi bir ifadedir’ dedi. Güle oynaya milli iradeye darbe yaptılar. 15 Temmuz’da millet darbeye karşı nasıl durduysa, 23 Haziran’da da 806 bin oy fark atarak demokrasiye sahip çıktılar. İşin özü bu.”

Kaynak: HABER MERKEZİ