İMO'da başkan belli oldu: Türkiye’ye örnek bir şube olduk!

İnşaat Mühendisleri Odası seçimi Kocaeli Ticaret Odası'nda gerçekleşti. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Ali Akgün yeniden başkanlığa seçildi.

İMO'da başkan belli oldu: Türkiye’ye örnek bir şube olduk!

Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası'nda seçim heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Ali Akgün'ün tek aday olarak girdiği seçimde 4 bin 9 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimde, Akgün tekrar başkanlığa seçildi.

Kocaeli Ticaret Odası'nda gerçekleşen seçimde Kocaeli Şube Başkanı ve Adayı Ali Akgün üyelere faaliyet raporunu anlattı ve daha sonra seçime geçildi. 4 bin 9 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimde Ali Akgün 401 oy alarak yeniden seçildi. Ali Akgün'ün 7'si asil ve 7'si de yedek olmak üzere toplamda 21 kişiden oluşan kurultay delegesi de belirlendi.

"ELİMDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERDİM"

İnşaat Mühendisleri Şube Başkanı Ali Akgün yaptığı açıklamada; "2022 yılında kaybettiğimiz 13. Dönem Şube Başkanımız Doç. Dr. Utkan Mutman Hocamızı saygı, sevgi ve rahmet ile anıyorum. Utkan Hocamızdan sonra devraldığım başkanlık görevini layığıyla yerine getirmek için elimden gelen gayreti gösterdim. 4 binden fazla üyesi olan odamız, gerek üyelerinin meslek hayatlarında karşılaştığı her türlü problemin çözümünde, gerekse Kocaeli’yi ilgilendiren konularda her dönem önemli çalışmalara imza atmıştır" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR ŞUBE OLDUK"

6 Şubat 2023 tarihinde meydana Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 farklı ili etkileyen deprem sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ile birlikte kentteki binaları incelediklerini söyleyen Akgün, "6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremlerinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ile kentteki 1999 Gölcük Depremi öncesi yapılan bütün binaları incelemek için protokole imza attık. Proje kapsamında eğitim verilen 120 inşaat mühendisi meslektaşımızla, 1999’daki depremden önce inşa edilen yapıları taramak üzere sahaya inerek temmuz ayında çalışmalara başladık ve aralık ayında projeyi başarıyla sonlandırdık. Bu proje ile Türkiye’ye örnek bir şube olduk.

"HEDEFİMİZ HİZMET ETMEK"

Hedeflerini hizmet etmek olarak açıklayan Ali Akgün, "Hedefimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mesleğimize, meslektaşlarımıza, şehrimize ve ülkemize hizmet etmektir. Geçmişte yaptıklarımız irdelendiğinde gelecekte neler yapabileceğimiz daha iyi anlaşılacaktır. Bu hedefte yanımızda olan ve desteklerini hiç eksik etmeyen çok değerli ekip arkadaşlarıma ve kıymetli meslektaşlarımıza, sesimizi duyurmamıza her zaman destek olan siz saygıdeğer basın mensuplarımıza şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ