İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ !!!

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Küçüklüğümüzden itibaren, yıllardır İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ 'nü ( 10. Tanker Üs Komutanlığı ) tüm ulusal kanallarda ve tüm ulusal gazetelerde belli aralıklarla izler, hakkındaki haberleri pür dikkat okurduk.

Peki İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ nedir, nerede bulunur, hangi amaca hizmet eder.İsterseniz hep beraber kısaca bir özet geçelim.

İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ Adana'nın İncirlik beldesinde bulunan bir askeri üssüdür.1951 yılında inşaatı başlayan ve 1954 yılında kurulan üs, birincil olarak, Amerika Birleşik Devletleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı Türkiye'de ki tek Nato üssüdür. Üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir.

Geçtiğimiz gün Milli Savunma Bakanlığı'nın aldığı karar ile üssün ismi ‘10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı’ olarak değiştirildi.Bildiğiniz üzere İsrail'i boykot ederken bu üssünde kapatılması istenmişti.Bu nedenle bir dönem üs çok konuşulmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri ile yapılan anlaşma üzerine 40 yeni F 16 savaş uçağı Türkiye'ye gelecek.

Ayrıca yerli ve milli uçağımız olan KAAN'ın seri üretimleri tüm hızıyla devam ediyor.Savaş uçaklarının artması ile İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ'nün ismi değişti.Burada filolar oluşturularak Türkiye'nin hava sahaları güçlendirilecek.

Bildiğiniz üzere İRAN İSRAİL savaşı söz konusu olduğunda İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ'ne iki adet Amerikan Bombardıman Uçakları gelmişti.

Full donanıma sahip savaş uçaklarının eitim amacıyla geldiği söylenmişti.

Kafalarda deli sorular oluşuyor.Acaba orta doğuda savaş mı çıkacak, çıkacak olan savaşta önlem almak amacıyla mı bu tür bir değişikliğe gidildi.Tüm ülkeler olası bir 3. dünya savaşına karşı stratejimi oluşturuluyor.

Türkiye koonumu itibariyle orta doğuda yer aldığı için dört bir yanı hem riskli hemde savaşın yaşandığı bir coğrafya. Bu nedenle de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin stratejik hamleler oluşturarak doğru adımlar atması söz konusu olacaktır.

Allah Türkleri ve Müslümanları Korusun.