İnegöl Terkinler Çetesi Kimdir? Terkinler Ne Demek?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya harekete geçti. Organize suç örgütü İnegöl Terkinler çetesine yönelik operasyon yapıldı. Toplam 35 şüpheli gözaltına alındı. Son dakika haberinin ardından İnegöl Terkinler Çetesi kimdir araştırması başladı. İşte detaylar..

İnegöl Terkinler Çetesi Kimdir? Terkinler Ne Demek?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya düğmeye bastı. Son zamanlarda yapılan organize operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Yurt genelinde yapılan operasyonlarla güvenlik güçleri çalışmaları kamuoyuna aktarıldı. Bu operasyonlardan birisi de İnegöl Terkinler operasyonu oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı paylaşımda operasyonun ayrıntılarına yer verdi. Detayların ardından arama motorlarında İnegöl Terkinler çetesi kimdir sorgulandı. Peki, Terkinler ne demek? İşte yanıtı..

ALİ YERLİKAYA TERKİNLER OPERASYON

Söz konusu operasyonu duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Şehir eşkıyalarının tepelerine bineceğiz. Onlara göz açtırmayacağız. Halkımızın huzurunu kaçıranların her an enselerindeyiz" dedi. Bursa İnegöl merkezli 4 ayrı ilde ekipler harekete geçti. İnegöl Terkinler çetesi olarak bilinen örgütte tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık ve insan ticareti suçlarını örgütlü olarak işleyen 35 şüpheli gözaltına alındı. 6 milyar TL değerinde de gayrimenkule ve 31 şirkete el konuldu. Operasyona 450 jandarma personeli destek verdi. Yapılan aramalarda çok sayıda silah, çek ve senet ele geçirildi.

TERKİNLER NE DEMEK?

Terkin kelimesi hukuk alanlarında ve emlak sektöründe sıkça kullanılan bir sözcüktür. Kelimenin sözlük anlamı hukuki anlamı ve emlak sektöründeki anlamı farklıdır. Dilimize Arapçadan geçen terkin kelimesi “terkin etmek” ya da “terkin edilmek” şekillerinde kullanılır.