Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

İnfluencerlar ve fenomenler iflasın eşiğinde

Bir önceki gün sabah uyandığımızda yatağımızda elimize telefonları alıp Instagram’da gezinmeye çalışırken bir de ne görelim. İnstagram hesapları BTK tarafından kapatılmış.

Tüm Türkiye bu durum karşısında şoke olurken, yıllardır kullandığımız günde belki de zamanımızın 3 – 4 saatini instagramda geçirdiğimiz sosyal medya platformu kapatılmış.

Sadece sohbet etmek, video ve fotoğraf paylaşmak ve haberleri takip etmek için değil, alışveriş yapmak ve reklam vererek ürün tanıtımlarını yapmak içinde kullandığımız Instagram bizleri çok üzdü.

İnstagrama erişim engeli bir çok influencer ve fenomeni derinden etkiledi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun engeli sonrası buradan geçimini sağlayan influencer ve fenomenler kırmızı alarm vermeye başladı.

Tamamıyla geçimlerini instagramdan sağlayan influencerlar ve fenomenler gelir kaynakları kesilince farklı bir arayış içerisine girerek çıkış kapısı arıyorlar.

Bu şekilde instagrama sponsorlu reklam veren ve buradan çok büyük müşteri potansiyeli yakalayan firmalarda sıkıntı yaşadı. Ayrıca E-Ticaret ile Instagram’dan gelir elde eden şirketler % 10 zarar ederek, başka bir reklam platformu araştırmasına koyuldular.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Türkiye’de toplam e ticaretin %10’luk kısmının sosyal medyada gerçekleştiğini ve Instagram’ın kapalı kalması durumunda 1.9 milyar lira zarara uğrayacaklarını dile getirdi.

Günde 390 milyon Türk Liraya denk gelen bu rakam oldukça yüksek. Bunun yanı sıra sosyal medya uzmanlarının şirketlere danışmanlık yaptıklarını, fotoğraf  ve video tasarımcılarının yanı sıra, ajanslarında bu karardan etkilendikleri dile getirildi.

Nitekim Instagram kullanıcıları şu an için Facebook ve Youtube ile Google reklamlarına ağırlık verdiler. Umarız ki bu süreç kısa bir süre sonra düzelecek ve eskisi gibi kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Öngörüsü yüksek olan bir takım kişiler şimdiden kendilerini, ilerleyen zaman diliminde bu olayın tekrarlanması söz konusu olabilir düşüncesiyle farklı arayışlara girerek kendilerini garanti altına alıyorlar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER