Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İngiltere, Orta Doğu’da barış ve istikrarı destekleyecek

İngiltere’de yeni yasama yılı açılışını yapan Birleşik Krallık Kral 3. Charles konuşmasında, hükümetinin Orta Doğu’da barış ve istikrarı destekleyeceğini açıkladı.

İngiltere'de yeni yasama yılı

İngiltere’de 1951’den sonra ilk kez bir kral tarafından açılan yeni yasama yılı töreninde konuşan Kral 3. Charles, Kraliçe Camilla ve aile üyeleriyle Lordlar Kamarası’nda düzenlenen oturuma katıldı. Charles, İngiltere’nin Gazze’ye insani desteğini ve Orta Doğu’da barış ve istikrar için çalışmayı sürdüreceğini de ifade etti.

UKRAYNA’YA DESTEK

Hükümetin yasa dışı göç, çocuk istismarı ve antisemitizmle mücadelesinin süreceğini söyleyen Kral 3. Charles, İngiltere’nin dünyada güvenliğe katkısını sürdüreceğini de belirterek Ukrayna’ya destek ve NATO’nun güçlendirilmesine de katkıların devam edeceğinin altını çizdi.

MONARŞİ KARŞITLARI PROTESTO ETTİ

Yaklaşık 100 kişilik monarşi karşıtı Republic grubu, Kral 3. Charles’ın geçiş güzergahında toplanarak Kralı ve monarşiyi protesto etti. Ellerinde “Benim kralım değil”, “Monarşiyi kaldırın” ve “Bu kral çıplak değil” pankartları taşıyan grup, Kral 3. Charles ve kraliyet ailesini geçiş sırasında yuhaladı.

Republic grubu lideri Graham Smith, demokratik bir alternatifin devreye girmesi gerektiğini vurgulayarak “Meclisin açılışını yapan Kral bizi temsil etmiyor ve kralımız değil. Kraldan, monarşiden ve lordlardan kurtulmamız lazım.” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsveç'teki Visingsö Adası'nın yakınlarında 900
Sıradaki Haber 900 yıllık hazine keşfedildi!