İnönü Yaylasını kaptırdık! Artık Kocaeli’ye değil, Sakarya’ya ait!

Kocaeli ve Sakarya arasında uzun süredir kime ait olduğu tartışılan İnönü Yaylası için Danıştay kararını verdi. Kararda İnönü Yaylası’nın Sakarya’ya ait olduğu belirtildi.

İnönü Yaylasını kaptırdık! Artık Kocaeli’ye değil, Sakarya’ya ait!

Bölgenin en güzel yaylalarından olan İnönü Yaylası için Danıştay kararını verdi. Başiskele Belediyesi, 2013 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Ormanları İçerisinde Bulunan Bazı Sahaların Yayla Alanı Olarak İlan Edilmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı'nın eki listesinde yer alan "İnönü Yaylasının Sakarya İli Pamukova İlçesine bağlı olarak ilan edilmesi kararı"na dava açmıştı.

BÜYÜKŞEHİR DE MÜDAHİLDİ

Açılan davada Büyükşehir Belediyesi de müdahil olarak yer almıştı. Söz konusu davada Cumhurbaşkanlığı ve Tarım Orman Bakanlığı da davalı konumundaydı. Mahkeme, 4 Nisan 2023 tarihli kararında, İnönü Yaylası'nın Sakarya İli Pamukova İlçesi sınırları içinde kaldığını vurgulamıştı.

DANIŞTAY ONAYLADI

Danıştay 8. Dairesi de Başiskele Belediyesi'nin itirazını reddederek İnönü Yaylası'nın Sakarya'ya ait olduğunu onayladı. Bu kararla birlikte İnönü Yaylası'nın artık Kocaeli'ne değil, Sakarya'ya ait olduğu belirlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ