İnsan yüzlü örümcek kavanozda

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, Antakya ilçesinde faaliyet gösteriyor ve Serinyol Mahallesi'nde bir evin bahçesinde keşfettiği 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. Örümceği bulduktan sonra internet araştırması yaparak türünü belirleyen Şirin, bu ilginç canlıyı sosyal medyada paylaşarak vatandaşların dikkatini çekti.

İnsan yüzlü örümcek kavanozda

Mehmet Şirin, keşfettiği bembeyaz örümceğin ilk bakışta fark edilmediğini ancak detaylı inceleme sonucunda türünü belirlediğini söyledi. Örümceğin insan yüzüne benzer görünümüyle dikkat çektiğini belirten Şirin, bu canlının insanlara herhangi bir zararı olmadığını vurguladı. Örümceğin beslenme alışkanlıklarını gözlemleyerek arı ve sinek gibi böcekleri avladığını ve neslini sürdürdüğünü gördüğünü ifade etti. Şirin, örümceğin kamufle olma yeteneğini ve kendine özgü güzelliklerini keşfetmenin heyecanını yaşadığını belirtti.

İnsan yüzlü örümcek kavanozda - Resim : 1

“Hatay ikliminde daha önce görmediğim türden örümcekti” Örümceği kavanoz içerisinde beslemeye başladığını ifade eden Mehmet Şirin, “Bulduğum zaman kısa bir video çekmiştim. Pazar günü yine haşere ilaçlamaya giderken bu türleri görünce şaşırıyoruz. Hatay ikliminde daha önce görmediğim türden örümcekti. Örümceğin zararsız olduğunu da gördüm. Zehirli ama insanları etkilemediğini araştırdım ve buldum. Örümcek deyince korkuyorsun ama yakından bakıp gördüğüm zaman daha çok insana bir heyecan veriyor. Birkaç tane sinek koyduk ve onları yedi. Sivrisinekler vardı ve onları da yedi. Şu an bir tane var. Henüz acıkmadığı için yemedi. Toplamda 5 sinek yedi” ifadelerini kullandı.

İnsan yüzlü örümcek kavanozda - Resim : 2

Kaynak: İHA