İnsanlara at ve eşek eti yedirdiler: Ramazan Ayı’nda skandal olay

Sakarya'da at ve eşek eti yedirdiği tespit edilen iki firmaya en üst sınırdan ceza kesildi.

İnsanlara at ve eşek eti yedirdiler: Ramazan Ayı’nda skandal olay

Sakarya'da Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan denetimlerde, kırmızı et ürünlerinde numune alarak inceleme gerçekleştirdi. İncelemelerin ardından sucuk üretiminin yapıldığı firmanın üretim yeri ile satış ofisinde, bir et firmasının satış ofisinde ve 4 lokantadan alınan numunelerde at ve eşek eti tespit edildi.

Sakarya'da yaşanan olay sonrasında iki üretim ve satış firmasının yanı sıra 4 lokantaya en üst sınırdan cezai işlem uygulanırken, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunuldu. İş yerine ise kapama veya mühürleme işlemi uygulanmazken, Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök de konuyla ilgili açıklama yaptı. Gök yaptığı açıklamada, "Oda olarak tasvip etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız" dedi.

"KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök açıklamasında konun takipçisi olacaklarını ifade ederken, "Bu olayın bütün Sakarya esnafına da yansımasını istemiyoruz. Esnafımızın tamamına yakını işini düzgün yapıyor. Ama maalesef bir elin parmakları bile birbirine benzemiyor. Bu olayda da görüldüğü üzere çürük elmalar çıkabiliyor" diye konuştu.

"EN AĞIR CEZAİ İŞLEMİN UYGULANMASINI TALEP EDİYORUZ"

Bakanlık tarafından isimlerin açıklanmasını talep ettiklerini ifade eden Gök, "Bu konuyla ilişkili olan yerlere en ağır cezai işlemin uygulanmasını istiyoruz. Gerekli girişimlerde bulunarak bizde firmaların isimlerini öğrenip, bayram sonrasında da inşallah bu firmaların isimlerini açıklayacağız, ifşa edeceğiz. Oda olarak tasvip etmediğimiz bir olay ve bütün esnafın üzerinde bir leke olarak kalmasını istemiyoruz. Kanun açısından yapılması gereken en ağır cezaları almalarını sağlayacağız. Sakarya halkı her zaman hizmetin ve kalitenin en iyisine layıktır" sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA