Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnsanlığa haykırmak için buradalar

Kocaeli’de yaklaşık 250 STK bir araya gelerek İsrail zulmünü protesto etti. Binlerce Kocaelilinin katıldığı mitingte Özgür Filistin talebi bir kez daha dillendirildi.

Kocaeli’de yaklaşık 250 STK

Kocaeli’de faaliyet gösteren yaklaşık 250 sivil toplum Örgütü, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı protesto etmek için miting düzenledi. Bugün Fevziye Camii’nde kılınan Cuma ve gıyabi cenaze namazının ardından başlayan yürüyüş korteji Cumhuriyet Bulvarı’ndan Anıtpark’a kadar ilerledi. Son yılların en yüksek katılımlı Sivil Toplum Örgütü etkinliğine binlerce Kocaelili akın etti. Yürüyüşe Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe Belediye başkanları, siyasi partilerin il Başkanları, ilçe başkanları, STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

“İNSANLIĞA HAYKIRMAK İÇİN BURADAYIZ”

Anıtpark’ta gerçekleşen mitingde basın açıklaması Gönüllü Kültür Teşekkülleri Derneği Dönem Sözcüsü Muhammed Hanefi Akbulut okudu. Akbulut okuduğu ortak açıklamada, “Etrafı bereketli kılınan Mescidi Aksamız, İlk kıblemiz. Uzun bacaklı İngilizlerin çizmeleriyle kirlendiği günden beri topraklarımız kan ağlıyor. Bugün, insanlık tarihinde eşine nadir rastlanan bir vahşeti kınamak ve insanlığa haykırmak için burada bulunuyoruz. İsrail, bu zamana kadar masumların canına kıydığı gibi, 17 Ekim günü, savunmasız sivillerin, sağlık personellerinin, yaralı ve hastaların bulunduğu bir hastaneyi, bombaladı ve 500’den fazla insanı katletti, 2000’den fazla insanın yaralanmasına yol açtı.

“SİSTEMATİK SOYKIRIM”

Ortadoğu’da durmaksızın Müslüman kanı akıyor. Dün Irak ve Afganistan’ı kana boğan Haçlı ittifakı, bugün Libya ve Suriye’de yapacakları katliamlar için çıkara dayalı mutabakat masaları kuruyor. Dün Nazi zulmü bahanesiyle Filistin topraklarına gönderilen Siyonist teröröristler, bugün Nazileri aşan katliamlar yapıyorlar. Sözde devlet, Siyonist terör örgütü 75 yıldır koskoca bir coğrafyada gün gün, saat saat sistematik olarak soykırım uyguluyor. Sözüm ona medeni dünyanın gözü önünde çocuklarımız ölüyor. Dünya jandarmalığına soyunan büyük şeytan Amerika’nın ve batının desteği ile hastaneler, okullar, sivil yerleşim yerleri bombalanıyor. Hiçbir sığınağı olmayan insanların başlarına, savaş suçu sayılan bombalar bırakılarak bölge imha ediliyor.

“GAZZE’YE YARDIMI ENGELLEDİLER”

Bu gün geldiğimiz noktada ise, küçücük bir alana sıkıştırılmış, ellerinden insanca yaşama hakkı alınmış bir halkın zorunlu ve meşru müdafaası için ortaya koydukları direniş hareketini bastırmak adına, benzeri görülmemiş yöntemlere başvurdular. 2 milyondan fazla insanın yaşadığı, binlerce kadın ve çocuğun bulunduğu bir yere; elektrik, su, gıda girişini durdurdular. Ayrıca, dünyanın dört bir tarafından bu zulme kayıtsız kalmayıp mazlumlara destek veren devlet ve yardım kuruluşlarının gönderdiği insani yardımların Gazze’ye girişini engellediler.

“MASUM SİVİLLER ÖLDÜRÜLÜYOR”

Sendeki bu sağırlığın gitmesi için Gazze’de daha kaç çocuğun parçalanması gerekiyor! Koskoca bir açık hava hapishanesine döndürülen Gazze halkı bugün tarihte benzeri görülmemiş bir tecrit ve abluka ile yok edilmeye çalışılıyor. Siyonist katiller bir taraftan şehri havadan bombalarken, bir taraftan da 2 milyonu aşkın bir nüfusu gıdadan, sudan, tıbbı destek ve yakıt ihtiyacından mahrum bırakıyor. Gönderilen insani yardımları engelliyor. Hastaneleri, ambülansları bombalıyor, masum sivilleri öldürüyor.

“TÜM İNSANLIĞI HEDEF ALIYOR”

Bu eşi ve benzeri görülmemiş bir soykırımdır. Tüm dünyanın gözü önünde, tüm insanlığa meydan okurcasına yapılan bir soykırımdır. Unutmayalım ki bugün İsrail, Gazze nezdinde bütün bir insanlığı hedef alıyor. Bugün Gazze’de ölenler Filistinli, şu gruptan, bu mezhepten değil. Orada ölenler her şeyden önce insan, masum, kadın, çocuk ve siviller! Bugün Gazze’deki çocuklar, bizim çocuklarımız gibi, güzel bir güne değil. Bomba sesleriyle, ne zaman biteceği belli olmayan bir savaşa uyanıyor! Bugün Gazze’deki anneler, çocuklarını henüz kundağa saramadan kefene sarıyorlar! Bugün zalimler, bütün çocukları katletmeye, soykırım yapmaya kalksalar, elbet bir gün, nehirde bulup saraylarında büyüttükleri bir çocuğun, bütün saltanatlarını ve Firavunluk sistemlerini yerle bir ettiği güne şahitlik edeceklerdir” dedi.