Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnstagram için sıcak gelişme! İnstagram açılıyor mu? Bugün yetkililerle görüşülecek

2 Ağustos’ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kapatılan sosyal medya platformu Instagram ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

2 Ağustos'ta Bilgi Teknolojileri

“Instagram ne zaman açılacak?” sorusu gündemdeki yerini korurken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun bugün saat 13.00’te Instagram yetkilileriyle bir toplantı yapması planlanıyor. Bakan Uraloğlu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, “Olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz” dedi.  Toplantının ardından Instagram erişimiyle ilgili bir çözüm bulunup bulunmayacağı merak ediliyor. Instagram’ın yasağının kalkıp kalkmayacağı, açılıp açılmayacağı ve ne zaman açılacağı konusundaki detaylar toplantı sonrası açıklanacak. Şu an için, Instagram’ın ne zaman erişime açılacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

URALOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Instagram’ın erişime kapatılmasının ardından öğleden sonra yapılacak kritik toplantıyı duyurdu. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Instagram yetkilileriyle saat 13.00’te yapılacak toplantının detaylarını paylaştı. Açıklamasında, “Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı” ifadelerine yer verdi.

OLUMLU GELİŞMELER UMUYORUZ

Bakan Uraloğlu, görüşmede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerin iletildiğini belirtti. Bugün öğleden sonra Instagram yetkilileriyle yeniden bir araya geleceklerini belirten Uraloğlu, “Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz” dedi. Toplantı talebinin Instagram tarafından iletildiği belirtilirken, Bakan Uraloğlu, Instagram için verilecek nihai kararı bir basın toplantısıyla duyuracak. Şu an için Instagram erişiminin ne zaman açılacağına dair kesin bir bilgi bulunmuyor.