Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnternetten alışveriş yapanlar aman dikkat! İşin uzmanları uyardı, bunlara dikkat etmeyenlerin tuzağa düşebileceğini söyledi!

İnternetten alışveriş yapanlar için uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar, internet alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. İşte internetten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar…

İnternetten alışveriş yapanlar için

Teknolojin gelişmesiyle birlikte hayatımızda önemli bir yer edinen internet ve dijital dünya, birçok alışkanlığımızı değiştirmeye başladı. Hiç kuşkusuz bu alışkanlıklardan birisi de alışveriş eğilimimiz. Özellikle de pandemi döneminde evde geçen süre zarfında tamamen online alışverişe dönmeye başlamış olan alışveriş eylemi, şimdilerde evden çıkmadan her alan için gerçekleştirilebilir hale geldi. Ancak bu her zaman iyi bir anlam taşımıyor.

İnternetin avantajı olduğu gibi dezavantajları da sıklıkla karşılaştığımız sorunlardan birisi haline dönüştü. Özellikle söz konusu internetten alışveriş ise, dolandırılma riskinden alınan eşyanın uygun olmamasına kadar birçok risk ortaya çıkar hale geldi. Bu konuda sık sık uyarılarda bulunan uzman isimler, internetten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. Peki internetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeli? İşte internetten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar…

ALIŞVERİŞ YAPMADAN ÖNCE SATICIYI ARAŞTIRIN

Güvenilir satıcıları tercih etmenin en temel kriter olduğunu söyleyen uzman isimler, ne alınacak olursa olsun mutlaka daha önce alışveriş yapan kişilerin yorumlarına göz atılmasını önerdi. İşi sıkı tutmanın ve önlem almanın tek yolunun bu olmadığını söyleyen uzman isimler, alışverişler esnasında Wi-Fi ya da VPN gibi korumalı bağlantıların kullanılmasıyla birlikte sitelerin HTTPS gibi sertifikalı olan sitelerden seçilmesinin önemli olduğuna işaret etti. Sitelerin gizlilik politikalarının mutlaka incelenmesi gerektiğine dikkat çeken uzman isimler, özellikle kişisel veri politikalarına göz atmadan alışveriş yapmama noktasında uyardı. Elbette uzmanların listesinde alışveriş sitelerinden açılan hesaplarda güçlü şifre kullanımı da yerini aldı.

ALIŞVERİŞTEN SONRA HESAP EKSTRENİZE BAKIN

Genellikle iki faktörlü doğrulamanın internetten alışverişlerde tercih edilmesinin daha doğru olduğuna dikkat çeken uzman isimler, güvenlik yazılımları noktasında da uyarısını yaptı. Güvenlik yazılımlarının güncel olmasının ve antivirüs ile anti-malware programları kullanarak bilgisayarı korumanın güvenliğin temel adımı olduğunu söyleyen uzman isimler, sahte indirim ve kampanya tuzağına düşmemek gerektiği noktasında da uyarısını gerçekleştirdi. Uzmanlardan bir uyarı da ödeme seçenekleri kontrolü için geldi. Banka havalesi ödemelerinin güvenli olmadığını hatırlatan uzman isimler, online alışveriş için sanal kart kullanımını da önerdi. Ayrıca uzman isimler, iade ve değişim politikalarını incelemeden alışveriş yapmayı tavsiye etmediği gibi hesap ekstresini kontrol etmeyi de zorunlu bir güvenlik önlemi olarak görüyor.