İnterteks alanına ne yapılacağı belli oldu

Seçim beyannamesini açıklayan KBB Başkanı Tahir Büyükakın yıkılan İnterteks Fuar alanının yerine ne yapılacağını açıkladı

İnterteks alanına ne yapılacağı belli oldu

Yerel seçimlere 41 gün gibi kısa bir süre kaldı. Seçim takvimi ilerledikçe siyasi partilerin adayları saha çalışmalarını hızlandırdı. Cumhur İttifakının Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Başkan Tahir Büyükakın’ı aday gösterdi. Başkanlıkta bir dönemi geride bırakan Büyükakın bugün Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlediği etkinlikte seçim beyannamesini açıkladı. “Kocaeli’nin yüzyılı 100 projen ile başlıyor” ismi verilen programda Tahir Büyükakın seçilmesi durumunda gerçekleştireceğiz projeleri kamuoyuna açıkladı. Toplantıda Büyükakın projelerini anlatmadan önce seçim kampanyasında kullanılacak ‘Tahir Başkan’ şarkısı ilk defa kamuoyuna dinletildi.

“YALNIZ BIRAKMADILAR”

AK Parti teşkilatlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, Eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, KBB eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Belediye Başkan Adayları, Daire Başkanları, İlçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

30 ÜST GEÇİT

Alikahya’ya tem araç geçişi yapılacağını belirten Büyükakın, “2 gelişli 2 dönüşlü duble yol yapılacak. Geçişleri rahatlatıp sıkışıklığı çözeceğiz. Büyük bir memnuniyet olacağını düşünüyorum” dedi. Çeşitli yerlere 30 üst geçit yapılacağını söyledi.

“30 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU”

Bisiklet projesinin genişletileceğini ifade eden Büyükakın, “30 kilometre bisiklet yolu yapılacak. Bisiklet araç filomuzu 2 katına çıkaracağız” dedi. Altyapı çalışmalarına da değinen Büyükakın, “16 Milyar liralık altyapı çalışması yapılacak. İçmesuyu arıtma tesisileri yapılacak” dedi.

İNTERTEKS ALANINA NE YAPILACAĞI BELLİ OLDU

İzmit Millet bahçesi bitmek üzere olduğunu söyleyen Büyükakın kente akvaryum kazandırılacağını ifade etti. Eski İnterteks Fuar alanının bulunduğu alanın nasıl değerlendirileceğini de açıklayan Büyükakın, alanın Kocaeli Sosyal yaşam merkezi olarak hazırlanacağını ifade etti. Büyükakın konuşmasında, “Gençlerden yaşlısına kadar herkes için ortak bir yer olacak. Yüksek yapılar yok. Yeşil alan ile, otopark alanı ile insanların zaman geçireceği kamusal alan yapılacak. Fuar Merkezi ise Cengiz Topel havalimanın yanında bulunan alana yapılacak. Bir kongre merkezi de olacak içerisinde. Bunun da uygulama ihalesi bitmek üzere” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ