Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuç Ekranı TIKLA! meb.gov.tr MEB Bursluluk Sınavı Sonuç Sorgula

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı. 100 bin öğrencinin burs almaya hak kazandığı sınav sonuçları erişime açıldı. İşte merak edenler için İOKBS bursluluk sınavı sonuç ekranı..

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan

İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuç Ekranı TIKLA! meb.gov.tr MEB Bursluluk Sınavı Sonuç Sorgula

Milli Eğitim Bakanlığı beklenen İOKBS sonuçlarını açıkladı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları erişime açıldı. 3 Eylül tarihinde yapılan İOKBS sınavına 5,6,7,8, hazırlık sınıfı 9,10 ve 11’nci sınıf öğrencileri katıldı. Sınavın tamamlanmasıyla gözler MEB İOKBS bursluluk sınavı sonuçları sorgulama ekranına çevrildi. İşte merakla beklenen MEB İOKBS sonuç ekranı..

MEB BURSLULUK SINAV SONUÇLARI

3 Eylül 2023 Pazar günü 785 yurt içi ve 2 yurt dışı sınav merkezinde 3 bin 590 okul ve 55 bin 475 salonda gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuç açıklama sistemi açıldı. Bu yıl 70 bin olan kontenjan 100 bine çıkarıldı. 30 bin kontenjan deprem bölgesine ayrıldı. Devlet Koruması altında olan ve diğer kanunlarla burs hakkı tanınan 3 bin 871 öğrenci sınava katıldı. 3 bin 871 öğrencinin tamamına burs verildi. 

MEB İOKBS SONUÇLARI 2023

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremde annesi ya da babasını kaybeden depremzede çocuklara kontenjan ayrıldı. Başvuruda bulunan 8 bin 769 öğrenciden 6 bin 925’i sınava girdi. Sınava giren tüm öğrenciler burs imkanından faydalandı. İOKBS sınavına başvuran 1 milyon 44 bin 846 kişiden 875 bin 987 aday sınava katıldı. Toplamda 100 bin öğrenci burs almaya hak kazandı.

MEB İOKBS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN