Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

İran Cumhurbaşkanı Reisi öldürüldü mü?

Pazar günü İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Azerbaycan dönüşü
helikopteriyle düştü ve beraberinde ki 8 kişi ile birlikte hayatını kaybetti.

Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan temasları dönüşünde eski tip helikopteri ile düşüyor veya düşürülüyor.

Geçtiğimiz aylarda İsrail ile birlikte girdikleri kısa sataşma ve minik çaplı savaş sonrası acaba neden korumaların olmadığı bir ziyarette bulunduğu kafamızda soru işaretleri yaratıyor.

30 yaşlarında ki eski bir helikopter ile neden seyahat edildi, neden başka bir helikopter ile destek kuvvetleri kendilerine yakın koruma sağlamadı ?

Uçağın düşmesinin ardından Türk İhalarının kaza bölgesini nokta atışı yaparak bulması da bizler açısından gurur verici bir tablo.

Reisi’nin yerine Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, Muhammed Muhbir bakacak. Ve kendisi yeni bir seçim ile 50 gün içerisinde yeni Cumhurbaşkanlarını seçecekler.

Dışişleri Bakanlığı görevine Bakan Yardımıcısı Ali Rıza Bakiri atandı.

Reisi ve ölen 8 kişi 21 Mayıs tarihinde defnedilecek.Resmi cenaze törenleri ise yarın Tebriz ‘ de gerçekleşecek. Ayrıca İran 5 günlük ulusal yas ilan ettiğini bildirdi.

İran ile Azerbaycan son yıllarda birbirlerine yakınlaşarak dikkatleri üzerine çekmişti. Azerbaycanda açılışı gerçekleşen barajın özel konuğu olarak davet edilen Reisi ve heyeti gerçekten de bir suikaste mi uğradı.

Reisi’yi taşıyan Helikopterin 43 yıllık olduğu ve parçalarının bile bulunmakta zorluk çekiliyor olması nedeniyle düştüğü de belirtiliyor.

İran Cumhurbaşkanı’nı kaybetti. Peki ya bundan sonraki süreç nasıl işleyecek. Yerine seçilecek olan Cumhurbaşkanı dış ilişkiler , sınır koruma , İsrail konularında nasıl bir yaklaşım sergileyecek.

Şimdi aklımıza şu sorular geliyor. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma orduları hep gündemimizdeydi. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kullanılan özel uçaklar ve helikopterler vatandaşların eleştirilerine neden oluyordu. Bu kazadan sonra veya suikastten sonra sanırım artık bu konular gündemimize gelmeyecek. Demekki neymiş teknoloji ve savunma sanayiinde kullanılan bu üst düzey güvenliğe sahip helikopterler ve uçakların kullanılması şartmış.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER