İran, İsrail'e saldıracak mı?

Orta Doğu'da yaşanan olayların ardından ABD Başkanı Joe Biden'in İran'ın İsrail'e saldıracağı yönünde açıklama yaptığı konuşuluyor. Öte yandan Prof. Dr. Yazar Deniz Ülke'nin, "İran ile ABD-İsrail blokunun gerçek bir çatışmaya girmesi çekirdek çıtlatarak uzaktan izleyebileceğimiz bir konu değil, tam bir felaket olur" şeklinde yorumları da gündeme eşlik etti.

İran, İsrail'e saldıracak mı?

Orta Doğu'da yaşanan olayların ardından birçok bürokrat ve devlet başkanı İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı gerçekleştireceğine dair açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada ise ABD Başkanı Joe Biden'ın "İran'ın er ya da geç İsrail’e saldıracağı" yönünde açıklama yaptığı konuşuluyor.

"ŞİDDET ORTAMI MUTLAKA BİZE SİRAYET EDER"

Prof. Dr. Deniz Ülke ise, yaşanan olaylar hakkında, "İran ile ABD-İsrail blokunun gerçek bir çatışmaya girmesi çekirdek çıtlatarak uzaktan izleyebileceğimiz bir konu değil, tam bir felaket olur. Savaş, dahil olmasak da ilk etapta ekonomik çöküş riskiyle ve büyük bir göç dalgası ile mücadele etmemiz anlamına gelecektir. Bölge çok uzun süre istikrara kavuşamaz ve yeniden harita çizme arayışları başlar. Radikalleşme ve terör tüm çevremizi darmadağın eder. Ve günün sonunda şiddet ortamı mutlaka bize sirayet eder. O yüzden dua edelim ortalık yatışsın, İran her şeye rağmen bu provokatörlerin oyununa gelmesin. Netanyahu ve Biden ikilisi tüm dünya için “şer ekseninin” tam tarifidir" şeklinde yorumlarda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ