Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İran Patlama SON DAKİKA: İran Kasım Süleymani Kim? Kasım Süleymani Ne Zaman Nasıl Öldü? Kasım Süleymani Kim Öldürdü?

İran patlama SON DAKİKA! 4 yıl önce ABD saldırısında hayatını kaybeden Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani anma töreninde ortalık kan gölüne döndü. Kasım Süleymanı anma töreni sırasında peş peşe patlama yaşandı. En az 20 kişi öldü, 50’den fazla yaralı var. Peki, Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani nasıl öldü? Kasım Süleymani kim öldürdü? İşte yanıtı..

İran patlama SON DAKİKA!

İranda patlama son dakika bombası patladı. Kasım Süleymani mezarı yakınlarında 2 patlama sesi geldi. 3 Ocak Çarşamba günü yaşanan İran patlama detayları belli oldu. En az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 50’den fazla yaralının olduğu patlama ardından Kasım Süleymani aramaları sıklaştı. Arama motorlarında Kasım Süleymani kim, Kasım Süleymani nasıl öldü, Kasım Süleymani kim öldürdü, Kasım Süleymani ne zaman öldü sorgulandı. İran devrim muhafızları yer alan Kasım Süleymani kürt mü? İşte merak edilen soruların yanıtları..

İRAN PATLAMA SON DAKİKA

İran Kirman şehrinde patlama yaşandı. Kasım Süleymani anma töreni sırasında art arda patlama yaşandı. Kasım Süleymani mezarının bulunduğu şehir mezarlığı yakınlarında patlama meydana geldi. İranda patlama Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ölümünün dördüncü yılında anıldı. İlk patlamadan 10 dakika sonra Kasım Süleymani mezarının yakınında ikinci bir patlama daha oldu. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu açıklandı.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR? NASIL ÖLDÜ? NE ZAMAN ÖLDÜ?

Kasım Süleymani ne zaman, nasıl öldü, kim öldürdü sorularına yanıt arayan vatandaşlar için hemen belirtelim ki ABD’nin Bağdat Havalimanı’na helikopterle düzenlediği saldırıda Kasım Süleymani öldürüldü. İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı olan General Kasım Süleymani ölüm gününde mezarı başında anıldı. Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Lübnan’a İran’ın bölgedeki politikalarını belirleyen en önemli isimlerden olan Kasım Süleymani, dönemin ABD Başkanı Donald Trump talimatı ile Bağdat Havalimanına düzenlenen saldırıda Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile birlikte hayatını kaybetti. Kasım Süleymani 11 Mart 1957 tarihinde Ghanat Malek İran şehrinde doğdu. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından “yaşayan şehit” olarak adlandırılan Kasım Süleymani 3 Ocak 2020 tarihinde öldü.