Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İran’ın dini lideri Hamaney’den İsrail’e meydan okuma! ‘Siz kahramansınız, düşman korkak’

İsrail’in Hizbullah lideri Nasrallah’a yönelik düzenlediği saldırının ardından İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney, düşmanlara karşı sert bir meydan okuma gerçekleştirdi.

İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'a

Tahran’ın merkezinde, cuma namazı sırasında Hamaney, hutbesinde İsrail’e yönelik önemli mesajlar iletti. Müslüman toplulukları bir araya gelmeye çağıran Hamaney, İran’ın ihtiyaç duyması halinde İsrail’e tekrar saldırmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

‘BİZ EN BASİT YANITI VERDİK’

Konuşmasında, İsrail’e yapılan saldırıyı değerlendiren Hamaney, “Silahlı kuvvetlerimizin eylemi, işgalci Siyonist rejime karşı verebileceğimiz en hafif cezaydı. İşledikleri korkunç suçlar karşısında bu kana susamış kuduz köpeğe verebileceğimiz en basit yanıtı verdik.” dedi. Bu ifadeler, Hamaney’in duruşunu ve İran’ın askeri stratejisine dair kararlılığını ortaya koydu. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran’da kıldırdığı cuma namazının ardından hutbe vermeye başladı. İran televizyonuna göre, Hamaney, dört yıl aradan sonra ilk kez namaz kıldırdı ve bu an, cami dışında büyük bir kalabalığın toplanmasına neden oldu. Hutbesinin, Gazze’deki İsrail-Hamas savaşının birinci yıl dönümünden üç gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

FİLİSTİN, FİLİSTİNLİLERE AİTTİR

Hamaney, hutbesinin büyük bir kısmında Filistin ve Lübnan konularına değineceğini belirtti. İlk bölümde İslam dünyasına birlik çağrısında bulunarak, “İran halkının düşmanı, Filistin, Lübnan, Irak, Mısır, Suriye ve Yemen halklarının da düşmanıdır. Düşman birdir ve bu İslam ülkelerinde hazırlıklı olmalıyız.” dedi. Savunma konusuna da değinen Hamaney, tüm ülkelerin çıkarlarını koruma hakkına sahip olduğunu vurguladı. Filistin halkının, düşmana karşı ayaklanma hakkı bulunduğunu ifade etti. “Filistin, Filistinlilere aittir. Uluslararası hukuk da bunu onaylıyor.” şeklinde konuştu.

‘DÜŞMAN KÖŞEYE SIKIŞTI’

Lübnan halkının Filistin’e olan desteğini meşru bulan Hamaney, “Kimsenin bu desteği eleştirmeye hakkı yoktur.” dedi. Hamaney, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısının meşru bir eylem olduğunu vurguladı ve bu saldırıyı, “İşgalci Siyonist rejime verebileceğimiz en hafif ceza” olarak nitelendirdi. Hutbesinin ikinci bölümünde Lübnan halkına seslenerek, “Sizler kahramansınız. Korkak düşman, Hizbullah’ın ve Hamas’ın varlığını bitiremeyecek.” dedi. Ayrıca, Hizbullah lideri Nasrallah’ın öldürülmesi hakkında konuşarak, Nasrallah’ın çalışmalarının Siyonist düşmanı köşeye sıkıştırdığını belirtti.

‘70 YIL GERİYE GÖTÜRDÜ’

Hamaney, İsrail’in asla Hamas ve Hizbullah’a galip gelemeyeceğini ve direnişin devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Gazze’deki direnişin İslam’ın onurunu ve haysiyetini gösterdiğini ifade etti. Hamaney, İsrail’in Aksa Tufanı operasyonu üzerinden bir yıl geçmesine rağmen endişeli olduğunu ve bu durumun, rejimi 70 yıl geriye götürdüğünü belirtti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gece saatlerinde vuran şiddetli sağanak,
Sıradaki Haber Şiddetli sağanak karşısına ne çıkarsa alıp götürdü! Can kayıpları var