Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşçiler tepkili! “Tişört kadar değerimiz yok”

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın Mess görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptığı esnada giydiği lüks tişört işçilerin tepkisine neden oldu.

Türk Metal Sendikası Genel

On binlerce metal işçisini ilgilendiren MESS toplu sözleşme görüşmeleri dün itibari ile başladı. Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmesinin ilk toplantısında 15 gündem maddesinde anlaşma sağlandı.

TEPKİ ÇEKEN DETAY

İlk toplantı sonrası Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak yayınladığı bir video mesaj ile işçilere seslendi. İşçilerin kabul etmediği ve karşı çıktığı taslak için “ Bu taslak sizin taslağınız. Taslağınıza sahip çıkın, ortalığı karıştırmak isteyenlere sizleri sendikanızla kaşı karşıya getirmek isteyenlere asla prim vermeyin” diyerek birlik mesajı veren Kavlak’ın videosunda yer alan bir detay işçilerin tepkisine neden oldu.

“TİŞÖRT KADAR DEĞER VERİYOR İŞÇİYE”

Genel Başkan Kavlak’ın giydiği tişörtün 7 bin 950 TL olduğu iddia edildi. İtalyan bir lüks giyim markasına ait olan tişörte tepki gösteren işçiler “İşte 150 bin metal işçisi için istedikleri zam da bu tişörtün fiyatı kadar. Kısacası Tişört kadar değer veriyor işçiye” yorumunda bulundu.