Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsias Oteli davası İngiliz gazetesine taşındı

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da yıkılan İsias Oteli’nde72 kişi hayatını kaybetmişti. Otele ilişkin görülen dava, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardin’a haber oldu.

6 Şubat depremlerinde Adıyaman'da

Adıyaman’da 6 Şubat depremleri sırasında yıkılan ve 39’u Kuzey Kıbrıslı olmak üzere, 72 kişi hayatını kaybetmiş ve dava süreci başlamıştı. İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian otel davasına yer verdi.

The Guardian haberinde davayla ilgili olarak, “Türkiye’de geçen yıl meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği iki depremde yıkılan binaların yapımıyla ilgili ilk büyük dava açıldı” sözlerine yer verirken; 11 sanık olduğu ve “bilinçli taksir” suçundan açılan davada sanıkların beşinin tutuklandığına ve 20 yıldan fazla hapis cezası alabileceklerine yer verdi.

İNGİLİZ GAZETE’DEN KKTC SÖZLERİ

İngiliz gazetesi, derlediği haberde “”Türk işgali altındaki Kuzey Kıbrıs’tan” sözleriyle Kıbrıslı kafilenin hayatını kaybettiğini yazdı. Haberin devamında Kıbrıslı sporcuların ölümüne ilişkin olarak “Özerkliği sadece Ankara tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs’ın tarihinde yaşanan en büyük trajediydi” ifadelerine yer verirken; KKTC Başkanı Ünal Üstel’in de davacılar arasında olduğunu “Davacılar arasında Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel de bulunuyor” sözleriyle belirtti.

Gazete ayrıca iddianameye dayandırarak aktardığı bir bölümde ise binanın 2001 yılında yasadışı yollarla konuttan otele döndürüldüğünü ve kat çıkıldığını yazdı.