Işıkları yakacak mıyız yoksa patlatıp karanlığa mı gömüleceğiz?

Alper Tunga Akkuş

Alper Tunga Akkuş

Tüm Yazıları

Şu an 34 yaşındayım,

Yaklaşık 25-26 yıl öncesini çok iyi hatırlamasam da babamın yeni bir hisse senedi aldığını bunu benle paylaştığını hayal meyal hatırlıyorum.

Hayalleri vardı,

Şirkete güveni tamdı derken..20 yıldan fazla bir süre geçti.

O dönem borsa nedir bilmezken, kötü patronların daha doğrusu hep kendi cebini düşünen patronları yakından tanımazken..Babamın hayallerine daha doğrusu bir şirkete yatırım yapıp onla beraber büyümeyi hep merak etmiştim.

Bu merakın karşılığı pek iyi çıkmadı. Yıllar geçti, enflasyon canımızı okudu, dolar arttı, ev almak zorlaştı, araba alırken çile çekmeye başladık..

Fakat ne oldu biliyor musunuz? Biz yıllardır “Işıkları” yakmayı başaramadık. Daha doğrusu Rıza Kutlu Işık hep kendi evinin daha doğrusu yalısının Işıklarını yakmaya odaklı olduğu için küçük yatırımcıyı yıllardır karanlıkta bıraktı.

Bir çoğunuz hangi şirketten bahsettiğimi eminim biliyordur ama bilmeyenler için söylemek istiyorum Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş’den bahsediyorum. Ne iş yapar, kimdir bu Işıklar diye soracak olursanız kısaca Google üzerinden denilene göre;

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş., Türkiye merkezli bir holding olup enerji, inşaat, ambalaj ve gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Işıklar Grubu'nun bir parçası olan bu holding, yenilenebilir enerji projelerinde önemli yatırımlara sahiptir.

Yani bir Koç Holding kadar olmasa da faaliyetlerine devam eden yıllardır var olan bir şirketten bahsediyoruz. Yıllardır kaç defa isim değiştirdiğini, kaç defa birleştirildiğini unuttum.

(Bu arada Işıklar Enerji olmadan önce ki son adı Metemteks Tekstil idi..)

Ama tek unutmadığım yıllardır patronun ahım şahım hayat yaşarken biz değerli yatırımcıları görmeden hareket etmesi. Şirketin ilk halka arz tarihi 6 Ağustos 1998..

27 yıl geçmiş.

27 yıl önce aşağıdaki grafikte göreceğiniz üzere 4 dolardan halka arz edilmiş. 4 dolardan halka arz edilen bir şirketin hissesi an itibariyle 0.24 cent.

Valla benim elim yazmaya utanıyor ama yazıyla ifade etmek gerekirse yirmidört cent.

Işıkları yakacak mıyız yoksa patlatıp karanlığa mı gömüleceğiz? - Resim : 1

Bunu da zorlaya zorlaya getirdi kıymetli patronumuz. Pek getirmeye niyeti yoktu ama bize kıyamadı eminim. Biz derken küçük yatırımcıya..

Şimdi artık Rıza Kutlu Işık bir dönüm noktasında.

Çünkü Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş hisselerinin çoğunluğu patronda değil görünene göre Nusret Altınbaş'ta..

Işıkları yakacak mıyız yoksa patlatıp karanlığa mı gömüleceğiz? - Resim : 2

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş sahibi hala görevde görünse de görev süresi dolan Rıza Kutlu Işık yukarıda da dediğim gibi bir karar alma noktasında.

Ya şirketi genel kurullarda red yiye yiye Take Over'a kadar gidecek..Ve çoğu insanın ahını alacak.

Ya da yıllardır vermediği değeri yatırımcısına verip mutlu mesut, helallik alarak yaşamına devam edecek.

Uşak Seramikte neler olduğunu borsayı takip edenler az çok biliyor. Bilmeyenler için kısaca anlatmak istiyorum; şirketin çoğunluk hisseleri küçük yatırımcıya geçti ve hepsi birlik olup şirkete el koyacaklar. Daha doğrusu yönetime.

Rıza Kutlu Işık bu duruma düşmek istemez, istememeli. Kötü bir geçmişi olsa da artık yapacağı Genel Kurullarla yatırımcısına verdiği değeri gösterip şirketi hak ettiği yere getirmeli.