İskender Bayhan işçi sınıfına Kocaeli’den seslendi

Kocaeli’de konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı İskender Bayhan, “İşçiler, hep daha kötünün kaygısını taşıyorlar. Türkiye için en büyük risk Erdağan’ın bir daha kazanmasıdır. Kendi kaderleri açısından tasalanmaları gereken tek konu bu. İşçi sınıfının, Erdoğan iktidarı boyunca yaşadıklarını düşünmesini istiyorum” dedi.

İskender Bayhan işçi sınıfına Kocaeli’den seslendi

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, bugün Kocaeli’ye gelerek partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, partinin yerel seçim çerçevesine dair değerlendirmelerde bulunuldu.

ŞAHBAZ: SEÇİM MESELESİ DEĞİL

Toplantıda ilk olarak söz alan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz, “Bu ayın sonunda bir seçim var. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu çerçevede partimizin ortaya koyduğu seçim çerçevesini değerlendireceğiz. Bu 10 gün içerisinde işlenen kent suçlarını ortaya çıkarmaya dair çalışmalarımız devam edecek. Bu sadece bir seçim meselesi de değil” dedi.

BAYHAN: SEÇİM OPERASYONLARI BAŞLADI

Ardından konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, “Aslında Türkiye yerel seçimleri konuşsa da ciddi bir iktidar rekabetinin, tek adam rejiminin seçim terörü ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkı tehdit etmeye başlayarak biz olmazsak hizmet olmaz dedi. Bu bir kampanyadır. Bu ne acıdır ki Hatay’da oldu. Daha depremin birinci yılında depremin yaralarını sarmaya çalışan bir şehirde yaptı bunu. Ardından kaset terörleri. İstanbul’u kazanmak için her şeyi göze alan seçim operasyonları başladı. Her türlü eşitsizliklerin olduğu koşullarda bir yerel seçime gidiyoruz. İstanbul Erdoğan için kanayan bir yara. Bu yüzden her şeyi göze alıyor” dedi.

VAAT EDECEK BİR ŞEYİ KALMADI

Bayhan, “Bu seçimler Mayıs seçimlerinden ayrılıyor. Erdoğan, Mayıs öncesinde halkla hala bağ kurmaya çalışıyordu. Şu an halka vaat edecek bir şeyi kalmadı. Bu tablo seçim sonrasını da gösteriyor aslında. Biz bu seçimlerde mutlaka tek adam rejiminin kaybetmesi gerektiğini düşünüyoruz. Büyükşehirlerde halk çoğunluğunu elde edemenin baskısıyla karşı karşıya. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı güç kaybederek çıkmalıdır. Bu yapılanlar, ülkeyi bundan sonra nasıl yöneteceğinin ilanıdır. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nın kazanımla çıkması demek, emekçilerin kaybetmesi demek. Bu seçimlerde sanayi bölgelerinde işçilerin adaylarıyla seçimlere giriyoruz” dedi.

İSTEDİĞİMİZ İTTİFAK DÜZEYİNE ULAŞAMADIK

Bayhan, “Türkiye genelinde istediğimiz ittifak düzeyine ulaşamadık. Emekçilerin ittifakını kuramadık. Bu büyük eksiklik. Seçimlerden sonra bunu tartışmalıyız. İşçiler, hep daha kötünün kaygısını taşıyorlar. Türkiye için en büyük risk Erdağan’ın bir daha kazanmasıdır. En az risk, Erdoğan kaybederse oluşur. Kendi kaderler açısından tasalanmaları gereken tek konu bu. İşçi sınıfının, Erdoğan iktidarı boyunca yaşadıklarını düşünmesini istiyorum. Erken seçim tartışmaları var. ‘Bu benim son seçimim’ çağrısın arkasından çıkan tartışmalar var. Erdoğan yerel seçimlerde kaybettiği için erken seçime gitmez. Tekrar aday olması ile ilgili seçime gidebilir. İktidarını devam ettirmek ve Anayasa ile ilgili bir manevra için erken seçim kararı alabilir” dedi.

BARIŞÇIL ÇÖZÜM

Son olarak Bayhan, “Son günlerde gündeme gelen çözüm süreci tartışmalarına değinen Bayhan, “Rejimin başında Erdoğan var. Çözümün muhatabı Erdoğan ama Kürt sorununun muhatabı Erdoğan dersek yanlış olur. Geçmişteki çözüm süreci bize bunu gösterdi. Meclis’in içerisinde olduğu, bu ülkenin emekçilerinin, akademisyenlerinin dahil olduğu barışçıl çözüm programları ile çözülmesini talep edebilirler” şeklinde konuştu.

İskender Bayhan işçi sınıfına Kocaeli’den seslendi - Resim : 1

Kaynak: Nuri Dinçer Akçaharman