Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞKUR’dan binlerce işsize ödemeler başladı! 2024 İŞKUR en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar?

Asgari ücrete gelen zam sonrasında İŞKUR işsizlik ödemeği ücretleri de arttı. İşten ayrılan ve gerekli şartları sağlayan herkes rahatlıkla bu destekten yararlanıyor. İşte 2024 işsizlik maaşı hesaplaması…

Asgari ücrete gelen zam

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından her yıl asgari ücrete göre en yüksek ve en düşük ücretleri belirlenen işsizlik ödeneğinin 2024 yılı için ödeme oranları belli oldu. Asgari ücrete göre hesaplanan işsizlik ödeneği, asgari ücretin yüzde 49 oranında zamlanarak 17 bin 2 TL’ye çıkmasının ardından yükselmiş oldu.

İşten kendi istek ve kusuru dışında çıkarılan kişilerin faydalandıkları işsizlik ödeneği kapsamında tavan ve taban ücretler ise asgari ücretin belirli oranına göre yapılıyor. İşsizlik ödeneği alacak kişilerin bu oranlara göre ücretlerini hesaplamaları mümkündür.

2024 EN DÜŞÜK İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

İŞKUR tarafından verilen işsizlik ödeneğinde asgari ücret dikkate alınarak hesaplama yapılıyor. Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak yapılmaktadır. Günlük ortalama brüt kazancının %40’ı olarak hesaplanmaktadır. Yeni asgari ücrete göre bu hesap kapsamında 2024 yılı en düşük işsizlik maaşı 7 bin 940 TL olarak hesaplanıyor.

2024 EN YÜKSEK İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

İşsizlik ödeneği hesaplamasında en yüksek ücretler ise yine asgari ücrete göre belirleniyor. Aylık asgari ücretin brüt tutarının %80’ini geçmeyecek şekilde hesaplanmaktadır. İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi kesintisine de uğramamaktadır. İşsizlik ödeneğinde 2024 yılı için en yüksek ödeme miktarı ise 15 bin 880 TL olarak hesaplanıyor.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ŞARTLARI NELER?

İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için kısaca şu şartların karşılanması gerekiyor:

  • Kendi isteği ve kusuru dışında işine son verilmek,
  • İşten ayrılmadan önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödenmiş olması,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR’a şahsen ya da elektronik ortamdan başvuru yapmak.