İslam Memiş gram altın için rekor seviyeyi açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, çok beklenene gram altım için rekor seviyeyi açıkladı.

İslam Memiş gram altın için rekor seviyeyi açıkladı

Ons Altın son haftalarda 2500 $ aşıp tarihi zirvesini yeniledi ve yatırımcılar da kazanmış oldu. Bu sene altın %20 oranında değerini artırarak ABD teknoloji hisselerini de geride bırakmış oldu.

DİKKATLERDEN KAÇMADI

Altının bu yükselişine rağmen yatırımcıların ilgisinin azaldığı da dikkatlerden kaçmadı. Uzmanlar, geçen sene altın fonlarından 2,5 milyar dolarlık bir çıkış yaşandığını ve merkez bankalarının da çok yoğun şekilde altın alımı ile çıkışları dengelediklerini söylüyor. 2024 yılının ise en çok altın alıcısı olarak Çin Merkez Bankası ön plana çıkmakta.

EYLÜL'Ü İŞARET ETTİ

İslam Memiş de gram altın fiyatlarına yatırımcıların dikkatini çeken öngörülerde bulunuyor. Memiş, yatırımcıların eylül ayını dikkatli bir şekilde takip etmelerini belirtti. Memiş kendi youtube kanalında yaptığı açıklamalarda Fed Başkanı Powell’in konuşması sırasında faiz indirimi mesajı vermesinin piyasalardaki etkisini de yorumladı.

FED BAŞKANI KONUŞTU

Fed Başkanı Powell’in konuşmasından sonra piyasalardaki durumu değerlendirerek gram altın ile ilgili tahminlerini paylaşan Memiş;

REKOR KIRDI

“Powell’ın faiz indirimi açıklaması piyasaları hareketlendirdi. Gram altın, Kapalıçarşı’da 2806 liraya yükseldi ve 2813 liraya ulaşarak rekor kırdı. Fiziki altın tarafında eylül ayında 2830-2880 lira bandını görmeyi bekliyoruz. Ağustos’da zirve 2813 lira oldu ve her ay yeni rekorlar geliyor” açıklamasında bulundu. Altın yatırımcılarına da “Altınlarını elinde tutanlar beklemeye devam etsinler. Tahminimiz, gram altının 3000-3500 lira aralığına çıkacağı yönünde” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Müjde Melek Şahin