İslam Memiş'ten altın uyarısı: Bozdurmak konusunda dikkatli olun!

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Altın fiyatları için uzman isim İslam Memiş'ten yeni bir açıklama geldi. İslam Memiş kritik bir noktanın altını çizdi ve altın satacaklara önemli uyarı yaptı.

İslam Memiş'ten altın uyarısı: Bozdurmak konusunda dikkatli olun!

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Altın fiyatları için uzman isim İslam Memiş'ten yeni bir açıklama geldi. İslam Memiş kritik bir noktanın altını çizdi ve altın satacaklara önemli uyarı yaptı. İslam Memiş, döviz ve altındaki yükselişe dikkat çekerek altın yatırımcısını altınlarını bozdurmamak konusunda uyardı.

REKOR KIRMIŞTI

Amerikan Merkez Bankası FED'in açıklamaları ve eski Amerikan Başkanı Donald Trump'a yapılan suikast geçtiğimiz hafta altın fiyatlarının rekor kırmasına neden olmuştu.

SAKIN SATMAYIN

İslam Memiş, altın yatırımcılarına, çok özel tavsiyelerde bulundu. Sık sık ‘satmayın’ uyarısı yapan uzman isim, tek bir şartta satış olabileceğini, bunun dışında asla şu dönem satılmaması gerektiğini vurguladı.

Altında önerisini sunan Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Gram altında özellikle temmuz ayını bekliyorduk. Haziranda yalvarmıştım, her ay yeni rekor tazeleyen altınla karşı karşıya kalacaksınız uyarılarım vardı. Gram altın 2615 liraya kadar yükseldi serbest piyasalarda. Ons altını takip ediyoruz gram altın için. Ons altın nereye, gram altın oraya. Mutlaka ons altında kar satışı göreceğiz ama gram altındaki geri çekilmeler burada sınırlı kalır. Aynı oranda gram altın geri çekilmez. Dolar güçlü durduğu için gram altın tarafındaki geri çekilmeler cılız kalır. Elinde gram altın bulunduranlar ev almayacaksa, araba almayacaksa, tarla almayacaksa beklemeye devam etmeli. Sadece ev alacakların, ev alma fırsatı için 2 aylık sürelerinin olduğu ve bu yüzden altınlarını satabileceklerini söyleyen Memiş, “2 ay sonra, eylül itibarıyla, Fed ve diğer merkez bankaları faiz indirecek. Konut tarafında yükselişler tekrar başlayacak. O yüzden ev almak için elinde altın ve gümüşün varsa bir an önce evini alman lazım. Eylül ayı itibarıyla konut fiyatları yükselecek. Emlak balonu patlayacak diyen kişilerin gazına gelenler açıkta kalıyor”

Kaynak: Yeni Şafak