Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsmail Şalgam’dan Kurban Bayramı uyarıları…

Kocaeli Kasapları Odası Başkanı İsmail Şalgam, Kurban Bayramında kurban kesecek olanlara tavsiyelerde bulundu. Şalgam, kesimden sonra etin serin bir yerde bekletilmesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli Kasapları Odası Başkanı

Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, pazar günü başlayacak olan kurban bayramı öncesinde kurban kesecek Kocaelililere uyarılarda bulundu. Haziran ayının çok sıcak olduğunun altını çizen Şalgam, etlerin bozulmaması için önemli tavsiyeler verdi.

1 SAAT DİNLENDİRMEK ÖNEMLİ

İşte Şalgam’ın o önerileri: “Kurban bayramımız yaz dönemine gelmekle beraber, havaların çok sıcak olması münasebetiyle kurban kesimine ve etlerimizin bozulmamasına çok dikkat etmeliyiz. Kurbanlık hayvan kesildikten sonra kasaplarımız tarafından hijyen kurallarına uygun şekilde hisseler ayrılır, hissemizi aldığımız gibi poşetten hemen çıkarıp, evimizde etler birbirine değmiyecek şekilde serin bir yerde 1 saat dinlendirmemiz gerekir.

SAKLAMA ÖNERİLERİ

Sonra buzdolabımızı 0 dereceye alarak 12 saat boyunca dolabımızda ön soğutma işlemimizi yaptıktan sonra kıyma, kuşbaşı şeklinde nasıl istiyorsak o şekilde hazırlayıp, dondurucu -18 derece dolaplarımızda, yarım kilo, bir kilo gibi buzdolabı poşetlerimize koyarak saklayabiliriz.

KASAPLAR AÇIK OLACAK

Kesinlikle kurban etlerimizi güneşin altında ya da sıcakta bırakmayalım. Kurban Bayramı boyunca kasap esnafımız açık olacak ve değerli halkımıza hizmet edecektir. Kıyma çekiminizi mutlaka hijyen kurallarını bilen işimizin ehli kasap esnafımızda yaptıralım. Kurban bayramımızın birinci günü mutlaka önceliğimiz kurban ve kurban etlerimiz olsun. Kurban bayramımızı en içten dileklerimle tebrikler eder size ve bütün sevdiklerinize dünyada ve ahirette saadetler temenni ederim” dedi.