Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail Başbakanı Netanyahu Kimdir, Kaç Yaşında? İsrail Lideri Binyamin Netanyahu

Tüm dünyanın kulak kesildiği İsrail-Filistin savaşında kan donduran görüntüler gelmeye devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları İsrail lideri Netanyahu araştırması yapıyor. “Zalim İsrail” seslerinin yükseldiği anlarda İsrail Başbakanı Netanyahu kimdir araştırılıyor. Peki, Netanyahu kaç yaşında? İşte yanıtı..

Tüm dünyanın kulak kesildiği

İsrail’in hastane saldırısı dünyayı ayağa kaldırdı. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların 11. gününde İsrail akşam saatlerinde Gazze’de bir hastaneyi hedef aldı. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Sosyal medya İsrail hastane saldırısı görüntülerini konuşurken liderlerden art arda açıklama geldi. Bu anlarda İsrail Başbakanı Netanyahu araştırmaları başladı. Arama motorlarında İsrail lideri, zalim İsrail, İsrail başbakanı Netenyahu sorgulamaları yapıldı. Peki, İsrail lideri Binyamin Netanyahu kaç yaşında? İşte yanıtı..

İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU KİMDİR?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sosyal medya kullanıcıları tarafından en çok sorgulanan devlet adamları arasında yer aldı. Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşta sık sık açıklama yapan İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu hayatı merak edildi. 21 Ekim 1949 tarihinde dünyaya gelen Netanyahu, 29 Aralık 2022’den beri İsrail Başbakanı olarak görevini sürdürüyor. Daha önce 1996-1999 ile 2009-2021 yılları arasında aynı görevde bulundu. İsrail tarihinin en uzun süre görev yapan başbakanı olan Netanyahu, devletin kuruluşundan sonra doğan ilk başbakandır. 1967 Altı-gün Savaşında, İsrail Güvenlik Kuvvetleri’ne katıldı ve Sayeret Matkal özel biriminde takım lideri oldu. Birçok operasyonda görev aldı. Bu operasyonların içinde Hediye operasyonu ve omzundan vurulduğu İzotop Operasyonu vardır. 1973 yılında Yom Kippur Savaşı’nda ön cephede savaşan Netanyahu, Süveyş kanalı boyunca yapılan baskınlarda görev aldı. Suriye sınırlarının içinde gerçekleşen Komando saldırısında liderlik yaptı. Terhisinden önce yüzbaşı rütbesine ulaştı.

İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU KİMDİR?

1984-1988 yılları arası Birleşmiş Milletler İsrail Elçiliği yapan Netanyahu, Likud Partisi’nin başkanlığı yaptı ve 1996-1999 yılları arasında başbakanlık yaptı. Netanyahu, 1999 yılı başbakanlık seçimlerinde, Ehud Barak’a yenildikten sonra politikadan çekildi. 74 yaşındaki Netanyahu, 2002 yılında dış ilişkiler bakanı ve Finans Bakanı olarak Ariel Şaron hükûmetleri altında görev aldı. Gazze’den geri çekilme Planı’ndan kaynaklanan anlaşmazlıkla birlikte ayrıldı. Şaron’un yeni bir parti kurmak için Likud Partisi’nden çekilmesiyle, 20 Aralık 2005 yılında tekrar Likud Partisi’nin başkanlığına geçti. 2006 Aralık’ta Netanyahu resmi olarak Knesset’te muhalefet lideri ve Likud Partisi’nin başkanı oldu. Ağustos 2007’de Moşe Feiglin’i yenerek parti başkanlığı seçimlerini kazandı. 10 Şubat 2009 parlamento seçimleriyle birlikte, Likud ikinci parti oldu ve sağ partiler çoğunluğu kazandı. Netanyahu bir koalisyon hükûmeti kurdu.