İsrail bayrağını ateşe verdiler

Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şubesi Filistin'de İsrail'e karşı protesto düzenledi. Sendika gerçekleştirdiği protestoda İsrail bayrağını yaktı.

İsrail bayrağını ateşe verdiler

Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şubesi Filistin'de yaşananlar karşısında İsrail'i protesto etti. Türk-İŞ'e bağlı olan şube başkanları ve Demiryol-İş Sendikası üyelerinin katıldığı eyleme dair sendika, basın açıklaması yapmasının ardından İsrail'in bayrağını yaktı.

"BU BİR İNSANLIK SUÇUDUR"

TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü önünde gerçekleşen mitingde TÜRK İŞ Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman şu ifadeleri kullandı; "Bugüne kadar bu topraklarda çok kan aktı, Kudüs İslam aleminin kutsal mabedi işgal edildi. İsrail Kudüs'ü başkent ilan etti, İsrail'in bu bölgede yaptıkları 'Büyük Orta- doğu Projesinin' bir parçasıdır. İsrail'in hedefi Gazze'yi tamamen boşaltmak ve kendi sınırlarına dahil etmektir. 7 Ekim 2023 tarihinde senaryo yeniden sahneye konuldu, Hamas'ı füze saldırısı ile birlikte İsrail daha önce yaptıklarının çok daha fazlasını yapmaya başladı. Ajanslara göre bu güne kadar 3000 üzerinde Müslüman katledildi, Asker sivil demeden dünyanın en teknolojik silahlarını Filistin'li kardeşlerimizi yok etmek için kullandılar. Ancak; 17 Ekim tarihinde Gazze'nin tek hastanesi olan sağlık kurumunu hedef aldılar 500-1000 arasında hasta ve sivil vatandaş katledildi. Bu bir insanlık suçudur.

"FİLİSTİN HALKI İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ"

Elektrik, su ve gıdası olmayan insanlara sunulan vatanınızı terk edin burası bizim olacaktır diyorlar. Filistin halkı toprağını tabi ki koruyacak y ve terk etmeyecektir. çilesini çekmeye geldik ve çekiyoruz. Bir Müslüman olarak bu dünyada beraberlik içinde olacağız. Bizler bu zulmün karşısında Filistin halkı ile dayanışma içinde olacağız Bu bölge ve bölgedeki kutsal topraklarda bizim için önemlidir" ifadelerine yer verildi.