İsrail can almaya devam ediyor! Anne ve 4 günlük bebekler hayatını kaybetti

İsrail askerlerinin Deyr el-Belah'ta bombaladığı bir evde kayınvalidesi, eşi ve 4 günlük ikiz bebeklerini kaybeden babanın acı dolu çığlıkları yürekleri sızlattı.

İsrail can almaya devam ediyor! Anne ve 4 günlük bebekler hayatını kaybetti

Filistin topraklarındaki İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırılar devam ediyor ve bu saldırılar, tarih boyunca utançla anılacak bir döneme işaret ediyor. Filistin sokakları, sivil ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirilen bu hain saldırılarda kanla yıkanıyor. İsrail ordusunun, kadın ve çocuk ayrımı yapmadan masumları hedef aldığı bu saldırılar, tüm uluslararası tepkilere rağmen sürüyor.

DOĞUM BELGESİ İÇİN DIŞARI ÇIKMIŞ

Dün, Gazze'nin orta kesimlerinde yer alan Deyr el-Belah bölgesinde bir ev bombalandı. Saldırı sırasında evde bulunan Filistinli anne Cumane Arife ve 4 gün önce doğan ikiz bebekleri Aysel ve Aser yaşamını yitirdi. Baba Muhammed el-Kumsan, eşi ve bebeklerinin öldüğünü öğrendiğinde derin bir acı ve feryat içinde kaldı. Acılı babanın, bebeklerinin doğum belgesini almak için evden dışarıda olduğu öğrenildi. Aynı saldırıda kayınvalidesini de kaybeden Kumsan'ın çığlıkları, çevresindeki herkesi etkiledi.

SALDIRILARDA 115 BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, 7 Ekim'den bu yana doğan 115 bebek İsrail saldırılarında hayatını kaybetti. İsrail'in bu tarihten itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 314'ü çocuk ve 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplam 39 bin 929 Filistinli öldürüldü; 92 bin 240 kişi ise yaralandı.

Kaynak: İHA