Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail, Filistin işçilerinin yerine Özbeskistanlı işçi çalıştıracak!

İsrail askeri Gazze işgaline devam ederken ülkesindeki duran inşaatları yeniden başlatmak için Filistinli işçilerin yerine, Hindistan, Sri Lanka ve Özbekistan’dan 65 bin inşaat işçisi getireceğini açıkladı.

İsrail askeri Gazze işgaline

İsrail hükümeti, Filistinli işçilerin yerine 7 Ekim’den bu yana durmuş olan inşaatları yeniden başlatmak için Hindistan, Sri Lanka ve Özbekistan’dan 65 bin inşaat işçisi getireceğini açıkladı. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken İsrail, yurt dışından inşaat işçisi getirmeyi planlıyor. İsrail hükümeti, Filistinli işçilerin yerine 7 Ekim’den bu yana durmuş olan inşaatları yeniden başlatmak için Hindistan, Sri Lanka ve Özbekistan’dan 65 bin inşaat işçisi getireceğini açıkladı.

YABANCI İŞÇİLER İSRAİL’E GERİ DÖNÜYOR
Çatışmalar başlamadan önce İsrail’deki şantiyelerde yaklaşık 72 bin Filistinli işçi çalışırken, çatışmaların başlamasıyla güvenlik gerekçesiyle Filistinli işçiler işten çıkarıldı. İsrail’de şu an 20 bin yabancı inşaat işçisi çalışırken, ülkedeki şantiyelerin neredeyse yarısı işgücü sıkıntısı nedeniyle durdu. Yabancı işçilerin gruplar halinde önümüzdeki haftalarda İsrail’e gelmesi bekleniyor.