Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail-Lübnan hattında sular ısınıyor! ‘Kara harekatına hazır olun!’

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Ori Gordin, Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda “yeni bir aşamaya girdiklerini” savunarak Lübnan’a olası kara saldırısı için hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Ori Gordin, Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda “yeni bir aşamaya girdiklerini” savunarak Lübnan’a olası kara saldırısı için hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

“HAZIR OLUN”

Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Gordin, Lübnan’a kara saldırısının canlandırıldığı dünkü tatbikatı takip etti. Çatışmalarda “yeni bir aşamaya girdiklerini” söyleyen Gordin, 23 Eylül’de başlayan hava saldırılarıyla Hizbullah’a “önemli bir darbe” indirdiklerini ileri sürdü. Gordin, bölgede “güvenlik durumunu değiştirmeleri gerektiğini” ve İsrail ordusunu Lübnan ‘a olası kara saldırısına “güçlü şekilde” hazır olması gerektiğini kaydetti. İsrail ordusu, 23 Eylül’den bu yana başta güney bölgeleri ve doğusu olmak üzere Lübnan’a yoğun hava saldırıları düzenliyor.

581 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Lübnan’ınn güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, İsrail’in pazartesi günü itibarıyla artan hava saldırılarında 581 kişi öldü. Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını ifade etti.Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

280 HEDEF

İsrail ordusu, bugün Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında Hizbullah’a ait olduğunu duyurduğu 280 hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail, Hizbullah ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023’ten bu yana Lübnan’a yönelik “şiddetli, en geniş ve en yoğun” saldırısının üçüncü gününde ülkenin güney, doğu ve orta kesimlerine saldırılarına devam etti.

KAMERAMAN HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’a ait Al Manar televizyonu kameramanı Kamil Karaki hayatını kaybetti. Lübnan merkezli Al Manar televizyonunun sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, “Kameramanımız Kamil Karaki, Siyonistlerin hava saldırısında şehit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

KREMLİN’DEN TAVSİYE

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Lübnan’da bulunan Rus vatandaşlarının güvenlik nedeniyle bu ülkeyi terk etmelerini önerdi. Peskov, İsrail’in Lübnan’a saldırılarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Lübnan’da Rus vatandaşlarının bulunduğunu belirten Peskov, “Artık vatandaşlarımızın mevcut ticari ulaşım imkanlarını kullanarak Lübnan topraklarını mümkün olan en kısa sürede terk etmelerini tavsiye yönünde her türlü tedbir alınıyor. Vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için bu gerekli.” ifadelerini kullandı.

 

Hizbullah’ın Litani Nehri’nin ötesine çekilmesinde ısrar eden İsrail, Lübnan ordusu ve UNIFIL güçlerinin nehrin güneyindeki sınırlarına konuşlandırılmasını istiyor. ( Yasin Demirci – Anadolu Ajansı )

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Japonya'nın batısında yer alan İşikava
Sıradaki Haber Sel ve toprak kaymasında ölenlerin sayısı 9’a yükseldi