Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail, vahşete devam ediyor: Yıkım gözler önüne serildi!

2023 yılının Ekim ayında uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen Filistin’de sivilleri hedef alan İsrail’in yarattığı tahribat uydu görüntülerinde gözler önüne serildi

2023 yılının Ekim ayında

İsrail, uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen sistematik olarak Filistin’de sivilleri hedef almaya devam ederken, bölgede kıtlık ve açlık da baş gösterdi…  Abluka altına alınan bölgeden çekilen uydu görüntüleri ise İsrail’in Gazze’deki verimli tarlaları nasıl hedefe aldığını gözler önüne serdi.  Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera’nın aktardığı haberde ve bir yıl arayla paylaşılan uydu görüntülerinde bölgedeki durumun korkutucu boyutunun bütün detayları belli oldu. Yayınlanan uydu görüntülerinde İsrail’in bölgedeki yerleşim birimlerinin yanı sıra verimli tarlaları da hedef aldığı görülüyor. Birleşmiş Milletler’in resmi verilerine göre Gazze nüfusunun yüzde 96’sı açlıkla karşı karşıya kalırken gıda güvenliğinin de olmadığı belirtildi.  İnsani bir krizin yaşandığı bölgede her 5 Filistinliden 1’i açlıkla karşı karşıya.

 

Al Jazeera, uydu görüntülerini analiz ederken Gazze’deki tarlaların yaklaşık yüzde 60’ının saldırıya uğradığını ve çok sayıda tarlanın kullanılamaz ve ekip-biçilemez hale geldiğini aktardı.  İsrail 7 Ekim 2023’ten beri 37.900 insanı öldürürken tarla ve üretim merkezlerinin de sistematik olarak hedef alındığı kaydedildi. İsrail’in bölge ayrımı yapmadan birçok noktaya saldırdığı belirtildi. Uydu görüntülerinde Beyt Lahya’daki tarlaların 2023 yılının Haziran ayında çekilen görüntüleri ile 2024 yılının Mayıs ayında çekilen görüntüleri karşı karşıya getirildi. Görüntülerde eskiden yeşil ve verimli olan tarla ve arazilerin kupkuru olduğu görüldü.

Gazze’de ismini bölgenin en önemli simgesi olan zeytinden alan Zeytin mahallesinde de yıkımın olduğu ve üretimin durma noktasına geldiği belirtildi. Güneyde Gazze’nin portakal ve greyfurt da dahil olmak üzere narenciye üretimini sırtlanan Han Yunus bölgesinde de yıkımın boyutu gözler önüne serildi. İsrail’in saldırılarını yoğunlaştırdığı Refah’ta da çok sayıda ekim alanının yok edildiği uydu görüntülerinde kayıtlara geçti.Gazze’de savaştan önce 4 bin balıkçı olduğu ve balıkçıların Filistin’in gıda güvenliği için kritik bir önemi olduğu belirtilirken 7 Ekim 2023’ten beri birçok balıkçının denize ulaşımının kısıtlandığı ve gıda tedariki yapamadığı açıklandı.Uydu görüntülerinde Gazze’nin en önemli limanlarından birinin yıkıldığı ve çok sayıda teknenin de yok edildiği görüldü.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği
Sıradaki Haber Hayatını kaybedenlerin sayısı 38 bini geçti!