İsrail'den korkunç katliam: Çok sayıda sivil öldü

İsrail Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivilleri vurdu. Gazze'de İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu gıda yardımı bekleyen en az 77 Filistinli öldü, 250 kişi de yaralandı.

İsrail'den korkunç katliam: Çok sayıda sivil öldü

İsrail güçleri Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere ateş açtı. Gıda yardımı bekleyen 77 Filistinli ölürken, 250 kişi de yaralandı.

"4 SAATTEN UZUN SÜREDİR"

El Cezire'nin haberine göre “Yakıtımız bittiği için sadece üç ambulansımız çalışıyor. Yolda yatan düzinelerce ceset bulmak için El-Raşid yolu boyunca ilerledik. Dört saatten fazla bir süredir kurbanları hastanelere götürüyoruz. Bu, insanlarımıza karşı soykırımdır, yardım taşıyan tırları günlerce bekleyen masum sivillerdi. Bu bir savaş suçudur, İsrail işgal güçlerinin Filistin halkına uyguladığı soykırımdır." Haberlerde yaralıların taşınmasında eşek arabaları ve özel araçların kullanıldığı ifade edildi.

SON 24 SAATTE

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 146 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi aktardı. Son 24 saatte Gazze şeridinde İsrail güçlerinin 81 Filistinliyi daha öldürdüğünü söyledi. Son bilgilere göre Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 35'e yükseldi.

YARALI SAYISI İSE...

İsrail'in gerçekleştirdiği son saldırılarda 132 Filistinli'nin daha yaralandığı belirtilirken Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 70 bin 457'ye ulaştığı öğrenildi.