İsrail'e füze saldırısı!

İsrail ordusu, Kızıldeniz açıklarından ülke topraklarına doğru gelen bir füzeyi "Arrow-3" isimli hava savunma sistemiyle önledi. Konuyla ilgili Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya hesabı üzerinden Filistin halkına ilaç ve gıda girişine izin verilene kadar askeri operasyonlara devam edeceklerini söyledi.

İsrail'e füze saldırısı!

İsrail, ülke topraklarına yaklaşan bir füze ABD-İsrail yapımı "Arrow-3" hava savunma sistemiyle imha edildiği duyuruldu. İsrail'in güneyindeki Eliat kentine daha önce balistik füze saldırıları düzenleyen Yemen'deki İran destekli Husilerden ise henüz bir açıklama yapılmadı.

HUSİLERDEN AÇIKLAMA

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya platformundan dikkat çeken bir açıklama yaptı. Husiler, " İsrail'in güneyindeki Eilat kentine düzenledikleri saldırıya ilişkin bilgi verdi. Seri, "İşgal altındaki Filistin'in güneyinde yer alan Um Raşraş bölgesinde bulunan düşman İsrail'in belirli hedeflerine çok sayıda balistik füzeyle askeri operasyon gerçekleştirdik" dedi. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, açıklamalarının devamında, "Gazze'de ilaç ve gıda girişine izin verilene kadar askeri operasyonlara devam edeceklerini ifade ederek, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, özgür Yemen halkımızın, Arap ve İslam dünyasının tüm özgür halklarının çağrıları doğrultusunda, mazlum Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye devam ettiğini teyit etmektedir" dedi.

Kaynak: AA