İşsizlere ulaşım ücretsiz oldu!

İstanbul'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iş arayanlara yönelik İstanbulkart kullanımının artık ücretsiz olduğunu duyurdu. İşsiz vatandaşlar için İstanbulkart ile ücretsiz seyahat süresi ve kullanım koşulları belirlendi.

İşsizlere ulaşım ücretsiz oldu!

İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaparak bu gelişmeyi duyurdu: "İş arayan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım sağlanıyor. İş arama süreçlerinde kolaylık yaşamaları için günlük 4 kullanım hakkı, 3 ay boyunca geçerli olacak." Bölgesel İstihdam Ofisleri'ne başvuran ve gereken şartları sağlayanlar, İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecekler.

96 KEZ GEÇİŞ HAKKI

Meclis'te kabul edilen teklif şu şekilde ifade ediliyor:

İş görüşmelerine gelen ve ücretsiz İstanbulkart'a sahip olmayan, SGK e-devlet kaydıyla herhangi bir işte çalışmadığını belgeleyen kişilere, yılda bir kez olmak üzere, İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden QR koduyla aylık 32 geçiş hakkı sağlanacak. Bu destek, her görüşme için en fazla 3 ay süreyle geçerli olacak ve günlük 4 geçişle sınırlı olacak şekilde düzenlenecek. Uygulama, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü kontrolünde yürütülecek olup, BELBİM AŞ tarafından BİO sistem altyapısı ve web servis entegrasyonu sağlanarak her ay raporlanacak. Geçiş bedelleri, İstanbul genelinde öğrenci abonman kat sayısı üzerinden dinamik olarak hesaplanacak ve Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ödenecek.

Kaynak: Irmak Gölnar