İSTANBUL, ANKARA, İZMİR CUMA SELASI VAKİTLERİ 9 AĞUSTOS 2024 CUMA: Diyanet Cuma Selası Ne Zaman, Saat Kaçta Okunacak?

9 Ağustos Cuma günü kılınacak cuma namazı öncesi okunacak sela beklenmeye başladı. Cuma günü cemaatle birlikte kılınan cuma namazı öncesinde okunan sela araştırıldı. Cuma vaktinin yaklaştığını hatırlatan Cuma selası saati belli oldu. İşte 9 Ağustos Cuma İstanbul, Ankara, İzmir cuma sela saati..

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR CUMA SELASI VAKİTLERİ 9 AĞUSTOS 2024 CUMA: Diyanet Cuma Selası Ne Zaman, Saat Kaçta Okunacak?

9 Ağustos cuma sela saati araştırması yapan vatandaşlar son duruma odaklandı. Müslümanlar için özel olan cuma günü kılınacak cuma namazı saati beklenmeye başladı. 9 Ağustos Cuma gününün en merak edilen başlıklarından olan Cuma namazı öncesi okunacak sela namaza çağrı oldu. Öğle ezanından belirli bir süre önce okunan sela İstanbul, Ankara, İzmir'de farklı saatlerde okunuyor. Peki, sela kaçta okunuyor? İşte 9 Ağustos Cuma İstanbul, Ankara, İzmir cuma sela saati..

CUMA SELASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OKUNACAK?

Cuma selası cuma namazına 45 dakika ya da bir saat kala okunuyor. 9 Ağustos Cuma selası müezzinlerin minareden yüksek sesle salavat getirmeleri ve Müslümanların salavat getirmelerini hatırlatmak amacı taşıyor. Selayı duyan kişinin o günün cuma olduğunu hatırlaması böylece mümkün oluyor.

CUMA NAMAZI VAKİTLERİ 9 AĞUSTOS 2024

İSTANBUL: 13.15

ANKARA: 12.59

İZMİR: 13.22

BURSA: 13.14

ANTALYA: 13.08

TÜM İLLERİN CUMA NAMAZI SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABER MERKEZİ