Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İstanbul’da kar yağışı sürecek mi? Kar etkisini ne zamana kadar sürdürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’u

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle sarı alarm verdi. Dün başlayan kar yağışı, bugün de devam ediyor ve birçok ilçe beyaza büründü. Eyüpsultan, Kartal, Silivri, Arnavutköy, Fatih, Çatalca gibi ilçelerde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

İstanbul’da yaşanan kar yağışının etkisiyle birlikte, meteoroloji bugün ve yarın için sadece İstanbul’da sarı alarm verdi. İstanbul’un farklı ilçelerinde fırtına, kar, karla karışık yağmur ve sağanak bekleniyor.

Ülke genelinde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın doğusu, İç Anadolu (Kayseri ve Niğde hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Kars ve Ardahan hariç), Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gümüşhane çevreleri, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu ile Mersin’in batı kesimlerinde aralıklı yağışlar görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, Marmara’nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar, kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olacak.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görülecek, buzlanma ve don olayı yaşanabilecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceğini açıkladı. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek, Marmara ve Kıyı Ege’de ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına bekleniyor (50 ila 70 km/saat).