İstanbul’da kim önde? Hangi partilerin seçmenleri o isme yöneliyor?

31 Mart seçimleri yaklaşırken araştırma şirketleri özellikle kritik İstanbul seçimine yönelik anketlere hız verdi. Optimar Araştırma son çalışmasında İstanbullulara “Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu” sorusunu yöneltti. İşte partilere göre seçmenin bu soruya verdiği yanıt...

İstanbul’da kim önde? Hangi partilerin seçmenleri o isme yöneliyor?

Yerel seçime 1 ay kalırken her gün yeni bir anket sonucu paylaşılıyor. Türkiye genelinde seçim sonucu en çok merak edilen illerin başında gelen İstanbul’a yönelik bir anket sonucu daha açıklandı. Araştırma 14-28 Mayıs seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden şirketlerden biri olan Optimar’dan geldi.

Optimar Araştırma şirketi, “İstanbul'da Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu önde?” sorusuna yanıt aradı. DEM Parti, TİP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve Memleket Partisi seçmeninin bu iki isimden hangisine yakın olduğu araştırıldı.

YARIŞ BAŞA BAŞ

Anketin sonuçlarını kişisel YouTube kanalında yaptığı yayında açıklayan Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'e göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum arasındaki yarış başa baş gidiyor.

İMAMOĞLU MU KURUM MU?

Ankette katılımcılara "31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra "Ekrem İmamoğlu" cevabını verenlerin oranı 42 olurken "Murat Kurum" yanıtını verenlerin oranı ise 42,4 olarak gerçekleşti.

HANGİ PARTİLERİN SEÇMENİ İMAMOĞLU DİYOR?

Ankette İmamoğlu'nun partilerden aldığı oy oranına da yer verildi. İmamoğlu'nun özellikle İYİ Parti, TİP ve DEM Parti seçmenlerinden yüksek oranda oy aldığı görüldü. Zafer Partisi ve Memleket Partisi seçmeni de ciddi oranda İmamoğlu’nu destekledi.

"İmamoğlu'na oy veririm" diyen siyasi parti seçmenleri şöyle oldu:

AK Parti: 9.4

MHP: 12.4

İYİ Parti: 76.2

DEM Parti: 56.7

Yeniden Refah: 7.1Yeniden Refah: 7.1

Zafer Partisi: 35.5

Türkiye İşçi Partisi: 85.2

Büyük Birlik Partisi: 7.1

Memleket Partisi: 31.8

CHP: 88.4

Kaynak: HABER MERKEZİ