Recep Tayyip Erdoğan: Gerçek belediyecilik” döneminin 13 ana maddesi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaştığı yerel seçim beyannamesinde, kentsel dönüşüm vurgusu ön planda oldu. 8 başlık altında toplanan vaatler, 200 sayfadan oluşuyor.

Recep Tayyip Erdoğan: Gerçek belediyecilik” döneminin 13 ana maddesi!

Türkiye, 31 Mart'ta 5 yıl boyunca hizmet edecek olan belediye başkanlarını seçecek. Adaylarını tek tek açıklayan AK Parti ise seçim beyannamesini de duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda açıklayacağı beyannamede, “gerçek belediyecilik” vurgusu yapıldı. Seçim beyannamesinin açıklandığı toplantı, AK Parti Genel Merkezi’nin yeni ek binasında gerçekleştirildi. 8 ana başlık, 200 sayfa AK Parti’nin beyannamesi, “Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik” temasıyla hazırlandı. 8 başlıktan oluşan beyanname, 200 sayfadan oluşuyor. Beyannamede, partinin yerel yönetim vizyonu anlatılıyor, dirençli şehirler vurgusu yapılıyor. AK Parti’nin seçim beyannamesinde afetlere dirençli şehirlere yönelik projeler ön planda olacak.

HİZMET VE ESER BELEDİYECİLİĞİYLE İLGİLİ VAATLER

“Sosyal belediyecilik” ve “kültür üreten şehirler” gibi bölümlerin de yer aldığı beyannamede, hizmet ve eser belediyeciliği ile ilgili vaatler sıralanıyor. Katılımcılık, şeffaflık, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri öne çıkıyor.

SOKAK HAYVANLARI DA BEYANNAMEDE

Beyannamede, sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yapılacak yasal düzenlemeye de yer verilecek. Bu konuda belediyelere verilecek sorumluluklar detaylı bir şekilde anlatılacak.

MAHALLE KREŞLERİ

AK Parti’nin seçim beyannamesindeki bir diğer önemli başlık da mahalle kreşleri... Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin taleplerinin karşılanacağı ifade edilecek.

Beyannamede yer alan 8 ana madde

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3. Dirençli Şehirler

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7. Kültür Üreten Şehirler

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

ÇOK DAHA FAZLA PARA ALDILAR

Eser ortaya koyamamanın, halka hizmet getirememesinin hiçbir bahanesi olamaz. Bakmayın birilerinin engellendik edebiyatı yaptıklarına. Şu anda bu engellendik diyenler, AK Parti’nin belediyelerinden çok daha fazla para aldılar ve alıyorlar. Bunların tamamı safsatadan ve sorumluluktan kaçmaktan ibarettir. Bakanlıklarımız defalarca belediyelere kamudan aktarılan payları açıkladılar. Diğer belediyelere ne veriliyorsa, bunlar içinde aynısı geçerlidir. Her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır.

İBB’NİN 3 MİLYAR DOLAR BORCU VAR

Bakın İstanbul Büyükşehir Belediyesini aldığım zaman borcumuz 2,5 Milyar Dolardı. Devrederken 1,5 Milyar Dolarla devrettik. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 3 Milyar Dolar borcu var. Bunların tek derdi uhdesine verilen kaynakları başka amaçlara kullandıklarını gözlerden kaçırmaktır. Tabi biz hükümet çalışmalarını yürütürken kimsenin siyasi kimliğine bakmıyoruz. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız şehirlere göre planlarını yaparken, şehrin belediyesinin partisine odaklanmıyor.

MİLLET AFİŞ İZLEMEKTEN BIKTI

Şehirlerimiz bu insanların sadece gölgelerine bakmaktan, sadece afişlerini izlemekten, sadece propagandalarını izlemekten bıktı. İnşallah 31 Mart’ta milletimiz gölgelerden kurtularak, gerçek belediyeciliğine kavuşacaktır. Kendi belediye başkan ve adaylarımızdan isteğimiz, milletinden aldıkları emaneti layıkıyla taşıyacak şehremini kimliklerinden asla taviz vermeden, gece gündüz çalışmalarıdır. Seçimden seçime insanımızın kapısına giden bir kadro olmadık, olmayacağız.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TALİMAT

Biz hiçbir zaman vatandaşımızı aldatmaya kalkmadık. Seçim dönemlerinde verdiğimiz her sözün takipçisi olduk. Herhangi bir nedenle geciktirdiğimiz ya da gerçekleştiremediğimiz vaatlerimizin hesabını milletimize açık yüreklilikle verdik. Hemşerilerimizin her bir fertlerine belediye başkanlarımızın kapısının 24 saat açık olması gerekiyor. Aynı yaklaşımı milletvekillerimize, teşkilat mensuplarımıza, bürokratlarımızdan da bekliyoruz.

İNSAN ÖNCELİKLİ

AK Parti olarak demokrasi ve kalkınmanın yerelden başladığına inanıyoruz. İnsan öncelikli, hizmet odaklı anlayışı önceleyerek milletimizi hayalleriyle buluşturduk Şehirlerimizin birikmiş sorunlarını çözüme kavuştururken, bunu sadece bir başlangıç olarak gördük. Eser ve hizmet siyasetimizin standartlarını ülkemizin artan refah seviyesine göre sürekli yükselttik. Altyapı ve üst yapı projelerini gerçekleştirirken, kentlerin yarınlarını düşündük. Gönül belediyeciliğiyle toplumun tüm kesimlerine hakim olan bir anlayışı hakim kıldık.

YEPYENİ BİR VİZYON

Şimdi yepyeni bir vizyonla milletimizin huzurundayız. Yeni dönemde önceliklerimiz şunlar olacaktır. Afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam şehirler kuracağız. İklim değişikliğine hazır ve uyumlu,. akıllı uygulamalara ve yeni nesil dijital teknolojilere uyumu alt yapılar tesis edceceğiz. Yerel kalkınma odaklı ekonomiyi güçlendireceğiz. Genç, çocuk, yaşlı ve tüm toplumsal kesimlere karşı duyarlı ve sosyal belediyecilik geliştireceğiz. Güçlü aileyi destekleyeceğiz. Kültür ve medeniyet tasavvuruna sahip çıkacağız. Çevreye ve doğal hayata karşı hassas, sıfır atık modelini uygulayan sürdürülebilir belediye yönetimlerinin daime yanında olacağız.

KUŞATACAĞIZ

Evlatlarımıza havası, suyu, toprağı ve çevresi temiz şehirler bırakacağız. Ülkemizi mimarisi estetik, tarihi korunmuş, huzurlu ve güvenli kentlerle kuşatacağız. İnsanların doğup büyüdükleri yerlerde kalmalarını teşvik edeceğiz. Adil ve şeffaf belediyecilik anlayışından taviz vermeyeceğiz. Katılımcılığa, memnuniyete dayalı belediyelerle geleceğe hazırlanacağız.

GERÇEK BELEDİYECİLİK: 13 TEMEL ANLAYIŞ

Gerçek belediyecilik sözümüzü şu 13 temele dayandırıyoruz: Üretken, adil, erişilebilir, vizyoner, şefkatli, sürdürülebilir, yenilikçi, kalkınmacı, çağdaş, güçlü, kapsayıcı, dinamik ve vatansever belediyecilik. İşte bu ilkelere dayanan gerçek belediyecilik tüm bireylere güven verecektir. bİZ MİLLETİMİZE layık olmak ve onların hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz bu vizyonun hedefleri anlamına uygun bir şekilde, çok daha sofistikedir. Bu demek değildir ki, yatırım ve eser siyasetimizi ihmal edeceğiz. Asla! Ülkemizin, şehirlerimizin, insanımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları yapmak rutin bir faaliyetimiz olarak hep sürecektir. Ancak odağımızın merkezini çok daha ileri taşıyarak yolumuza devam edeceğiz.”