İşte AK Parti’nin bugün açıklanacak Büyükşehir Belediye Başkan adayları! Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç’te bu listeyi açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Haliç’te açıklayacağı 12 Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve 16 il belediye başkan adayının listesine Nokta Gazetesi ulaştı.

İşte AK Parti’nin bugün açıklanacak Büyükşehir Belediye Başkan adayları! Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç’te bu listeyi açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün belediye başkan adaylarına telefon ederek bugün 13:30’da Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek aday tanıtım programına davet etti. Dün davet alan isimlerden biri de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın oldu. Erdoğan’ın bugün 12 Büyükşehir ve 16 il belediye başkan adayını açıklayacağı öğrenilirken, merakla beklenen listenin tam haline Nokta Gazetesi ulaştı.

İSTANBUL KURUM, ANKARA YOK

Dün de belli olduğu üzere Murat Kurum, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Turgut Altunok, bugün açıklanacak adaylar listesinde yer almadı. AK Parti’nin belediye başkan adaylarından en yaşlı isim 1949 doğumlu olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Hilmi Güler oldu. En genç isim ise 1980 doğumlu, 44 yaşındaki Elazığ Belediye Başkanı ve başkan adayı Şahin Şerifoğulları oldu.

KOMŞU DA LİSTEDE YOK

Açıklanacak belediye başkan adayları arasında değişim iddialarının gündemde olduğu komşu Sakarya yer almadı. İddialara göre Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce aday gösterilmeyecek. Yüce’nin yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Rıdvan Duran görevlendirilecek.

İŞTE BUGÜN AÇIKLANACAK AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Büyükşehir belediye başkan adayları:

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bursa: Alinur Aktaş

Denizli: Osman Zolan

Erzurum: Mehmet Sekmen

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

İstanbul: Murat Kurum

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Mardin: Veysi Şahin

Muğla: Aydın Ayaydın

Ordu: Mehmet Hilmi Güler

Samsun: Halit Doğanü

İl belediye başkan adayları:

Artvin: Mehmet Kocatepe

Bayburt: Abdurrahman Polattimur

Bingöl: Erdal Arıkan

Bitlis: Nesrullah Tanğlay

Çanakkale: Julide İskenderoğlu

Çankırı: Hüseyin Filiz

Düzce: Faruk Özlü

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Tahsin Babaş

Rize: Rahmi Metin

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mustafa Tutuk

Kaynak: HABER MERKEZİ