İşte Gebze Metrosu’nda son durum!

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı’nda çalışmalar devam ediyor. Metro hattı günde 330 bin yolcu için çalışacak.

İşte Gebze Metrosu’nda son durum!

2018 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilen Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı projesindeki çalışmalar hızla ilerliyor. 40 dakikalık seyahat süresiyle günde 330 bin yolcuya hizmet edecek olan metro hattı, Gebze bölgesinin trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak.

İşte Gebze Metrosu’nda son durum! - Resim : 1

ENTEGRE YAPI

Metro hattının genel ilerlemesi Aralık ayında gerçekleşen test sürüşleriyle yüzde 80'i aşmış durumda. İstasyon betonarmesi ve ince işlerin yoğun olarak devam ettiği metronun, Gebze Gar İstasyonu, Marmaray Aktarması Adliye İstasyonu ve Sabiha Gökçen Metrosu ile entegre bir yapıya sahip olacak.

İşte Gebze Metrosu’nda son durum! - Resim : 2

330 BİN YOLCU KAPASİTELİ

Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil Hattı Projesi çift hat olarak inşa edildi ve 15,4 kilometre uzunluğunda. Toplam hat uzunluğu 30,8 kilometre olan metro, 11 istasyonda hizmet verecek ve günlük 330 bin yolcu kapasitesine sahip olacak.

DİNAMİK TİP TEST ÇALIŞMALARI

Ayrıca, GoA4 Sürücüsüz 4’lü dizi yüzde 63 yerli üretim olan metro araçları, 1080 taşıma kapasitesine sahip olacak ve hızları 90 kilometreye kadar çıkabilecek. Metro araçlarının ray üstü teslimatı tamamlanmış durumda, şu anda dinamik tip test çalışmaları devam ediyor.

İşte Gebze Metrosu’nda son durum! - Resim : 3