İşte İyi Parti’nin GİK listesi! Kocaeli’den iki isim

İyi Parti’de merakla beklenen kurultay gerçekleştirildi. Genel İdare Kurulunda Cumali Durmuş kendine yer bulmayı başardı

İşte İyi Parti’nin GİK listesi! Kocaeli’den iki isim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinin ardından kurultay tarihini açıklamıştı. Seçimden hayal kırıklığıyla çıkan İyi Parti, büyük kurultaya partinin önde gelen bazı isimlerinin istifası gölgesinde gitmişti. İyi Parti’nin seçim nedeniyle ertelenen 3’üncü Olağan Kurultayı bugün ATO Congresium'da gerçekleştirildi. “Rotamız net, pusulamız millet” sloganıyla yapılan kongrede Meral Akşener tek aday oldu. Kurultayda genel başkan ve genel idare kurulu seçimi yapıldı. Meral Akşener, oy kullanan 1151 delegenin 1127’sinin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.

ASİL 22’DE

Kocaeli siyaseti ise merakla Genel İdare Kurulu listesini bekliyordu. Hatırlanacağı üzere geçmiş dönemden Kocaeli’den yalnızca Cumali Durmuş Genel İdare Kurulu listesinde yer almıştı. Blok liste ile gidilen seçimde Cumali Durmuş, Genel İdare Kurulu asil listesinin 22’nci sırasında kendine yer bulmayı başardı.

YILDIZ VE TÜRKKAN YOK

Meral Akşener’in Genel İdare Kurulu Listesinde İyi Parti’nin eski il başkanı ve son genel seçimlerdeki ikinci sıra milletvekili adayı Şanbaz Yıldız’ın da yer alması bekleniyordu. Ancak beklenildiği gibi olmadı. Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da GİK listesinde yer almadı. Meral Akşener’in Genel İdare Kurulu asil listesinde Kocaeli’den yer alan tek isim Cumali Durmuş oldu.

YEDEK 10

İyi Parti’nin Genel İdare Kurulu yedek listesinde de bir Kocaelili kendine yer buldu. İyi Parti İl Gençlik Kolları Başkanı ve Kocaeli Milletvekili adayı gösterilen Gökçe Nesli Kondu Çağlayan, GİK Yedek Listesi 10’uncu sırada kendine yer bulmayı başardı.

OKTAY VURAL İYİ PARTİ’DE

Öte yandan İyi Parti’ye önemli bir katılım da yaşandı. MHP’de Grup Başkan Vekilliği gibi çeşitli görevlerde bulunan Oktay Vural, İyi Parti’ye katıldı.