Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Kocaeli’nin başkanları! 4’ü değişti

Yerel seçimler dün itibariyle sona erdi. Resmi olmayan sonuçlara göre Kocaeli’de 4 ilçenin belediye başkanı değişti.

Yerel seçimler dün itibariyle

Türkiye’nin merakla beklediği yerel seçimler dün gerçekleşti. Sandık başına koşan vatandaşlar kendilerini 5 sene boyunca yönetecek belediye başkanlarını seçti.

BÜYÜKAKIN YENİDEN

Kocaeli’de 3 ilçede CHP adayları ipi göğüslerken, 4 ilçede ise değişim yaşandı. 1 milyonu aşkın seçmenin oy kullandığı Kocaeli’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeniden seçildi. Büyükakın oyların yüzde 45.82’sini aldı. 12 ilçesi bulunan Kocaeli’de Derince, Dilovası, Karamürsel ve Kandıra olmak üzere 4 belediyede başkanlar değişti.

YERLERİNİ KORUDULAR

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise yeribi korudu.

7 BİN OY FARK ATTI

AK Partili Zeki Aygün’ün yeniden aday gösterilmediği Derince’de CHP’li Sertif Gökçe yeni başkan seçildi. Gökçe oyların yüzde 48.28’ini alarak en yakın rakibi AK Partili İbrahim Şirin’e 7 bin 416 oy fark attı.

DİLOVASI’NDA ÖMEROĞLU

AK Parti Hamza Şayir’i yeniden aday gösterilmediği Dilovası’nda ise Ramazan Ömeroğlu’nu aday göstermişti. Ömeroğlu Dilovası’ndan birinci çıkmayı bildi. Ömeroğlu oyların yüzde 32.89’unu alırken DEM’li Mustafa Avcı ise oyların yüzde 26.84’ünü aldı.

CHP’Lİ ÇALIK KAZANDI

Karamürsel’de AK Parti ilçenin 20 yıllık belediye başkanı İsmail Yıldırım’ı yeniden aday göstermemişti. AK Parti Yıldırım yerine, Mesut Çetinkaya’yı aday göstermişti. Karamürsel’de gülen isim ise CHP’li Ahmet Çalık oldu. Çalık oyların yüzde 46.84’ünü aldı.

KIL PAYI KAZANDI

Seçim sonuçları en çok merak edilen ilçelerden olan Kandıra’da ise AK Parti Adnan Turan yerine Erol Ölmez’i aday gösterdi. Ölmez resmi olmayan sonuçlara göre Kandıra’da kazanan isim oldu. Adeta seçimi kıl payı kazanan Ölmez oyların yüzde 33.72’sini aldı.

885 FARK

Bağımsız aday Cengiz Kan ise oyların yüzde 30.94’ünü aldı. Kan’ın Ölmez ile arasındaki oy farkı ise sadece 885.

DERİNCE ADAYI SERTİF GÖKÇE KİMDİR? SERTİF GÖKÇE KİMDİR?

12 Mart 1972 Ardahan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardahan’da tamamladı ve ardından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1998 yılından itibaren Kocaeli Barosu’nda serbest avukat olarak mesleğini sürdürüyor.
Baro Yönetim Kurulu üyeliği, Baro Başkan Vekilliği görevlerini yerine getirdi. 2014 – 2018 yılları arasında Kocaeli Baro Başkanlığı yaptı. CHP’de Gençlik Kolları Derince ve İl yönetimlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum örgütleri ile demokratik kitle kuruluşlarında ve spor kulüplerinde aktif görevler aldı. Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Sertif Gökçe, evli ve iki çocuk sahibidir. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Kocaeli İli, Derince İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

DİLOVASI ADAYI RAMAZAN ÖMEROĞLU KİMDİR? RAMAZAN ÖMEROĞLU KİMDİR?

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde AK Parti’nin Belediye Başkan adayı olan Ramazan Ömeroğlu, 1968 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesinde doğmuştur. 1974 yılından itibaren Dilovası’nda yaşayan Ömeroğlu, lise eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına adım atmış ve uzun yıllardır Dilovası’nda faaliyet gösteren Sürlim İnşaat firmasının sahibi konumundadır.
Ramazan Ömeroğlu, siyasi kariyerine Refah Partisi Belde Gençlik Kolları Yöneticiliği ile başlamıştır. Daha sonra Fazilet Partisi Belde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2000 yılında Saadet Partisi’nin Kurucu Belde Başkanlığı görevini üstlenmiş ve 2002 yılında AK Parti’ye geçiş yaparak Seçim İşlerinden Sorumlu Belde Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.
AK Parti’nin Dilovası İlçe Teşkilatı’nda uzun yıllardır çeşitli kademelerde görev alan Ramazan Ömeroğlu, belediye başkanlığı için adaylığını açıklamıştır. Ömeroğlu, siyasi ve sosyal geçmişiyle seçmenlerin dikkatini çekmeye devam etmekte ve Dilovası’nın geleceği için kritik bir dönemeçte aday olarak belirlenmiştir. Tavşancıl’da ikamet eden Ramazan Ömeroğlu, İngilizce dilini iyi derecede bilmektedir. Evli ve beş çocuk babasıdır. Aile hayatına verdiği önem ve kişisel özellikleriyle de tanınan Ömeroğlu, Dilovası’nın kalkınması ve ilerlemesi için kararlı bir duruş sergilemektedir.

KARAMÜRSEL ADAYI AHMET ÇALIK KİMDİR?

Ahmet Çalık, 24 Kasım 1971’de Giresun’da doğdu. Yüksek öğrenimini, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde tamamladı. 1987 ile 1991 yılları arasında Karamürsel İdman Yurdu’nun sporcusu olarak Uzak Doğu sporlarıyla ilgilendi. 2013-2017 yılları arasında Karamürsel Emniyet Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. 2014 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Karamürsel Belediye Meclis Üyesi seçildi. Karamürsel’de 35 yıldır faaliyet gösteren bir tekstil firmasının sahibi olan Çalık, evli ve bir çocuk babasıdır.

KANDIRA ADATI EROL ÖLMEZ KİMDİR?

Erol Ölmez, 1972 yılında Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmit’te tamamlayan Erol Ölmez, Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksekokulundan mezun oldu.İzmit Askeri İkmal ve NATO Tesislerinde çalışan Ölmez, Kandıra Gıda Organize Sanayi Bölgesi ve Çevre Mahalleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve Kocaeli Tarım Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. İki dönem AK Parti Kandıra İlçe Başkanlığı yapan Ölmez, evli ve 3 çocuk babasıdır.