Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İster kiracı, ister ev sahibi herkesi ilgilendiriyor: Bakan o uygulamanın başlayacağını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek zorunlu afet sigortasına ilişkin konuştu. Şimşek yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasını getirmek istediklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı

Türkiye’nin deprem ve bir afet ülkesi olmasından dolayı yıkılan binalar nedeniyle evler kişilere mezar oluyor. Özellikle tarihin gördüğü en büyük depremlerden birisi olan 6 Şubat akıllardayken vatandaşlar da bir panik havasında zaman geçiriyor. Türkiye’deki depremlere karşı tedbir almak için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli bir açıklamada bulundu ve zorunlu afet sigortasının başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te düzenlenen “DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması” ödül törenine katıldı. Bakan Şimşek, ödül töreninde açıklamalarda bulunurken, zorunlu afet sigortasına dair de önemli bir açıklama yaptı.

POLİÇE SAYISI 11,7 MİLYON

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2023 yılındaki zorunlu deprem sigortası poliçe sayısının 11,7 milyon olduğunu ve teminat tutarının da yaklaşık 3,7 trilyona ulaştığını söyledi. Bakan Şimşek; “Adı da zorunlu sigortası ama sigortalık durumu hala düşük. Bu zorunlu sigorta önemli bir temel taşı, bunun üzerine ilave adımlar atmamız gerekiyor” dedi.

“GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bakan Şimşek bu yılın 3. ve 4. çeyreğinde zorunlu afet sigortasını getirmek istediklerini söyledi. Şimşek yaptığı açıklamada; “Bu yıl içerisinde, 2024’ün 3. ve 4. çeyreğinde zorunlu afet sigortasını getirmeyi düşünüyoruz. Deprem sigortasının kapsamı çok dar. Sadece binaları kapsıyor, afet sigortası ise bütün diğer riskleri de kapsamış olacak. 2000 yılında iyi bir reform yapılmış, zorunlu deprem sigortası getirilmiş, şimdi biz bir adım daha öteye geçip iklim değişikliğini de dikkate almamız lazım. Doğal afetlerin sıklığını artırma riskine karşı tedbir olarak, şimdi ‘zorunlu afet sigortası yapacağız’ diyoruz. 12. Kalkınma Planımızda bu düzenleme de yer alıyor. Ev eşyası dahil diğer bütün boyutlarıyla riskleri kapsamış olacak. Böylece ülkemizin sigortacılık oranı artmış olacak” açıklamasında bulundu.

ENFLASYONA DAİR KONUŞTU

İklim krizine ilişkin de değerlendirme yapan Bakan Mehmet Şimşek, bu krize hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti. Ekonomideki duruma ilişkin de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Düşük tek haneli enflasyon öngörülebilirliği artırıyor, kaynakların verimli alanlara yönelmesini sağlıyor. Bu sene uygulanan program sayesinde Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girebilecek” sözlerine yer verdi.