İstifa ettirilen Saffet Sancaklı’ya o MHP’liden vefa paylaşımı

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı dün Genel Merkezin çağrısı ile parti üyeliğinden istifa etti. MHP’de birçok isim Saffet Sancaklı’nın adını anmaktan imtina ederken, o isimden destek geldi.

İstifa ettirilen Saffet Sancaklı’ya o MHP’liden vefa paylaşımı

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin kendisine yaptığı ziyaretten sonra derece ilginç bir çıkış yapmıştı. Sancaklı, MHP’ye Kocaeli’de kendi adayını çıkaracağı bir belediye verilmezse çalışmayacağını ifade etmişti. Ancak bu çıkışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanıtı çok sert olmuştu. Bahçeli, “Saffet Sancaklı’nın açıklamalarının MHP liderine sorulması üzerine Devlet Bahçeli, “Üç büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir” demişti.

İSTİFA ETTİ

Bu açıklamanın ardından MHP Kocaeli Saffet Sancaklı söz konusu haberleri yalanlasa da MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Saffet Sancaklı’nın MHP’den istifasını istediklerini duyurmuştu. Gece saatlerinde de Saffet Sancaklı, MHP’den istifa ettiğini duyurmuştu.

Saffet Sancaklı’nın MHP’den istifa ettiğini duyurmasının ardından MHP Kocaeli teşkilatlarından birçok ismin Sancaklı ile olan fotoğraflarını sildiği dahi iddia edildi. Sosyal medyada Saffet Sancaklı’ya oldukça yüksek perdeden yüklenen partililer olduğu da görülmüştü.

VEFA PAYLAŞIMI

Ancak MHP’liliği ile bilinen bir isim, Saffet Sancaklı’ya destek paylaşımı yaptı. MHP’nin yönetimlerinde yer alan Güvenç Gürsoy, sosyal medya hesabından Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile fotoğrafını paylaştı. Gürsoy paylaşımında, “Ne bir çıkar, ne bir beklenti ne de bir konumdu, makamdı. Benimkisi koskoca bir yürek ve adam gibi bir duruştu. Sen benim her zaman bir abimdin, hep de öyle kalacaksın” ifadelerine yer verdi.

İstifa ettirilen Saffet Sancaklı’ya o MHP’liden vefa paylaşımı - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ