İSU’ya sordu: Denetim yapılıyorsa neden kokular yayılıyor?

İSU Genel Kurulu toplantısında İSU’nun bazı çalışmalarını eleştiren CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, “kanalizasyon ve yağmur suyu hatları 7 gün 24 saat kontrol altında tutulmasına rağmen neden hala etrafa kokular yayılmaktadır” diye sordu

İSU’ya sordu: Denetim yapılıyorsa neden kokular yayılıyor?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 17 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlık yaptı. Türkiye Belediyer Birliği Meclis Üyesi seçimleri sorası yaklaşık 5 dakika süren meclis toplantısı sonrası İSU Genel Kurulu yapıldı.

“NE KADAR CEZA KESİLDİ?”

Ali Sağlık’ın Faaliyet raporu sunumundan sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesİ Mehmet Ümit Küçükkaya konuşmasında, “Yine kurumun güçlü yönleri arasında gösterilen “Atık su sistemi sanayi tesisleri, organize sanayi bölgeleri, arıtma tesisleri, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları 7 gün 24 saat kontrol altında tutulmasına” rağmen neden hala etrafa kokular yayılmaktadır. Kontrol sırasında arıtma yapmadan kanalizasyon sistemine atık su atan sanayi kuruluşlarına ne kadar ceza kesildi. Ne işlem yapıldı?

“SU PANDALAR İÇİN DE ÖNEMLİDİR”

2023 Mart ayında 4 kişilik bir aidenin 138 lira olan su Aralık ayında ise 424 TL. Seçim oldğundan dolayı olabilir. Başka bir nedenden olabilir. Su zammı yapılmamış. Diğer bir önemli bulduğum konu Yuvacık Barajı Koruma Alanları ile barajı besleyen akarsuların koruma alanlarında yapılaşmaya göz yumulmasıdır. Çok yakın tarihte çıkarılan imar affından önce yandaşlara barajın koruma alanları içerisinde yapılaşmaya göz yumulmuş, daha sonra da imar affı çıktıktan sonra bu yapılara iskan verildiği iddiaları bulunmaktadır. Su insanlık için önemlidir. Su yaşam kalitesidir. Pandalar içinde önemlidir” dedi.

Kaynak: Serhat Güneş